16 okt 2015 11:10

16 okt 2015 12:24

Mordåtal dröjer

UPPDATERAD. Åtalet i Lisa Holm-fallet kommer inte på onsdag, enligt uppgifter från Åklagarmyndigheten kan det i stället bli på fredag.

– Advokaten har sagt att hon behöver mer tid att gå igenom förundersökningen, säger kriminalkommissarie Lars Johanson till SLA.

Sista dag för åtal mot den mordmisstänkte 35-åringen är onsdag i nästa vecka. Men nu står det klart att åtalet inte kommer den dagen. SLA har utan framgång sökt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm för en kommentar, men på fredagsförmiddagen kom besked på Åklagarmyndighetens hemsida att åtalet preliminärt kan väckas den 23 oktober i stället.

Skälet till att åtalet dröjer är att den misstänktes advokat behöver mer tid för att gå igenom förundersökningen. Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott, säger till SLA att advokaten framförde detta till en utredare i torsdags.

– Det är ju en omfattade förundersökning på 2 000 sidor och sedan finns ytterligare material att gå igenom.

Sista dag för åtal mot den mordmisstänkte 35-åringen är onsdag i nästa vecka. Men nu står det klart att åtalet inte kommer den dagen. SLA har utan framgång sökt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm för en kommentar, men på fredagsförmiddagen kom besked på Åklagarmyndighetens hemsida att åtalet preliminärt kan väckas den 23 oktober i stället.

Skälet till att åtalet dröjer är att den misstänktes advokat behöver mer tid för att gå igenom förundersökningen. Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott, säger till SLA att advokaten framförde detta till en utredare i torsdags.

– Det är ju en omfattade förundersökning på 2 000 sidor och sedan finns ytterligare material att gå igenom.