16 okt 2015 17:58

16 okt 2015 19:44

Skövdebo misstänkt i ekobrottshärva

Göteborgs tingsrätt beslutade på fredagen att en Skövdebo ska häktas på sannolika skäl misstänkt för ett stort antal grova bedrägerier kopplade till bagerihärvan. Mannen, som tidigare är dömd för liknande brottslighet, förnekar brott.

Strax efter klockan halv sju i tisdags morse greps den 43-årige Skövdebon, som varit anhållen i sin frånvaro. Om han greps i Skövde är oklart. Carin Kilhamn vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, vill inte gå in på detaljer i ärendet. Mannen och ytterligare två personer anhölls.

En av dem försattes på fri fot, men Skövdebon och en 41-årig man från Göteborgstrakten begärdes häktade på torsdagen. Under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt och Skövdebon häktades på sannolika skäl misstänkt för bland annat sju fall av grovt bedrägeri. Enligt uppgift ska bedrägerierna som de två männen är misstänkta för röra minst 2,5 miljoner kronor.

SLA har tidigare berättat om Skövdebon har avtjänat 4,5 års fängelse för ekonomiska brott.

Åtal ska komma om fyra veckor.

Strax efter klockan halv sju i tisdags morse greps den 43-årige Skövdebon, som varit anhållen i sin frånvaro. Om han greps i Skövde är oklart. Carin Kilhamn vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, vill inte gå in på detaljer i ärendet. Mannen och ytterligare två personer anhölls.

En av dem försattes på fri fot, men Skövdebon och en 41-årig man från Göteborgstrakten begärdes häktade på torsdagen. Under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt och Skövdebon häktades på sannolika skäl misstänkt för bland annat sju fall av grovt bedrägeri. Enligt uppgift ska bedrägerierna som de två männen är misstänkta för röra minst 2,5 miljoner kronor.

SLA har tidigare berättat om Skövdebon har avtjänat 4,5 års fängelse för ekonomiska brott.

Åtal ska komma om fyra veckor.