19 okt 2015 09:35

19 okt 2015 09:35

"Proffsiga" tjuvar tillbaka?

SKÖVDE: Dyrbara bildelar stulna

Är de ”professionella” tjuvarna som riktar in sig på nya bilar tillbaka? I alla fall har två nya bilar i Hentorp utsatts för liknande stölder som skedde vid Lerdalavägen tidigare i höstas.

I mitten av september utsattes ett flertal Volvobilar i området kring Lerdalavägen för stölder. Gärningsmännen lyckades då utan att bli upptäckta montera loss hela strålkastarinsatser på de nya Volvobilarna. Det fanns inga direkta spår efter gärningsmännen men i en tjuvgömma i skogen en bit utanför Skövde hittades ett par dagar senare två av insatserna. Polisen lyckades dock inte koppla tjuvgömma till några speciella personer.

Sedan dess har polisen inte fått in några liknande anmälningar. Förrän nu. Natten till söndagen, mellan klockan 02 och 08, har bilar i Hentorp, på Hökvägen och Berguvsvägen utsatts för liknande stölder.

– En Volvo har blivit av med strålkastarinsatser, nya sådana kostar cirka 30 000 kronor, och ur en BMW har airbagen i ratten stulits. Det är inte vem som helst som kan montera loss dessa delar, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Polisen säger att det kan finnas en koppling till de stölderna som skedde i september.

– Vi hoppas nu att någon har gjort iakttagelser som kan hjälpa oss i utredningen. Eventuellt kan det vara så att de här tjuvarna har varit och rekognoserat på platsen tidigare för att se var de ska slå till.

Det finns enligt Johansson uppgifter om att en person på motorcykel har åkt runt i området och fotograferat för ett par veckor sedan.

I mitten av september utsattes ett flertal Volvobilar i området kring Lerdalavägen för stölder. Gärningsmännen lyckades då utan att bli upptäckta montera loss hela strålkastarinsatser på de nya Volvobilarna. Det fanns inga direkta spår efter gärningsmännen men i en tjuvgömma i skogen en bit utanför Skövde hittades ett par dagar senare två av insatserna. Polisen lyckades dock inte koppla tjuvgömma till några speciella personer.

Sedan dess har polisen inte fått in några liknande anmälningar. Förrän nu. Natten till söndagen, mellan klockan 02 och 08, har bilar i Hentorp, på Hökvägen och Berguvsvägen utsatts för liknande stölder.

– En Volvo har blivit av med strålkastarinsatser, nya sådana kostar cirka 30 000 kronor, och ur en BMW har airbagen i ratten stulits. Det är inte vem som helst som kan montera loss dessa delar, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Polisen säger att det kan finnas en koppling till de stölderna som skedde i september.

– Vi hoppas nu att någon har gjort iakttagelser som kan hjälpa oss i utredningen. Eventuellt kan det vara så att de här tjuvarna har varit och rekognoserat på platsen tidigare för att se var de ska slå till.

Det finns enligt Johansson uppgifter om att en person på motorcykel har åkt runt i området och fotograferat för ett par veckor sedan.