21 okt 2015 14:37

21 okt 2015 14:38

Grönt, oväder och runda former i ny utställning

SKÖVDE: Broderi i Slöjdens hus

Gröna nyanser, oväder och runda former. Det är temat för utställningen Broderiglädje som öppnar under torsdagen i Slöjdens hus i Skövde.

Broderi har varit temat under året i Slöjdens hus. Nyligen avslutades utställningen Broderiskatt där äldre broderier visades. Enligt Lena Köster i Skaraborgs hemslöjdsförening sågs den av ungefär 500 personer. Nu är det dags för en ny utställning, den här gången med nya broderier. Broderiglädje heter den och temat är Gröna nyanser, oväder och runda former.

– Vi trodde vi skulle få i gång några stycken om man har lite att välja på, säger Katinka Bergwik.

Hon medverkar i utställningen, liksom Lena Köster, Astrid Carlsson, Gunilla Carlsson, Inger Knutas, Karin Granbom Johansson, Anja Larsson och Ann-Christin Gustafsson. Det är olika slags alster som visas – det är många olika slags kuddar, konstverk men också en klänning. Det visas också små broderier från vårens cafékvällar. Alla fick samma motiv att brodera och fick välja fyra nyanser garn.

Utställningen öppnar under torsdagen och visas till den sjunde november.

Broderi har varit temat under året i Slöjdens hus. Nyligen avslutades utställningen Broderiskatt där äldre broderier visades. Enligt Lena Köster i Skaraborgs hemslöjdsförening sågs den av ungefär 500 personer. Nu är det dags för en ny utställning, den här gången med nya broderier. Broderiglädje heter den och temat är Gröna nyanser, oväder och runda former.

– Vi trodde vi skulle få i gång några stycken om man har lite att välja på, säger Katinka Bergwik.

Hon medverkar i utställningen, liksom Lena Köster, Astrid Carlsson, Gunilla Carlsson, Inger Knutas, Karin Granbom Johansson, Anja Larsson och Ann-Christin Gustafsson. Det är olika slags alster som visas – det är många olika slags kuddar, konstverk men också en klänning. Det visas också små broderier från vårens cafékvällar. Alla fick samma motiv att brodera och fick välja fyra nyanser garn.

Utställningen öppnar under torsdagen och visas till den sjunde november.