22 okt 2015 10:04

22 okt 2015 10:04

Hoppas på iakttagelser gällande inbrottsutredning

POLIS: Vet nu mer om brottstiden

Det omfattande inbrottet i Inredningshuset på Mariesjö natten till onsdagen bör ha skett någon gång innan klockan 04.
– Vi hoppas nu att någon har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med inbrottet, säger Tony Johansson, Skövdepolisen.

Varor för en halv miljon kronor stals vid inbrottet i Inredningshuset på Mariesjö där A-möbler och Elektrolux home ligger. Först kunde polisen inte precisera när inbrottet skett, bara under natten till onsdagen. Det upptäcktes av personal vid tiotiden på förmiddagen.

– Men nu vet vi att inbrottet måste ha skett innan klockan 04. Det kan vi säga eftersom det tydligen är någon form av verksamhet i området som började då och i det skedet syntes inget, uppger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

I övrigt har utredningen inte kommit så långt. Polisens tekniker har varit på plats men det är ännu oklart vad denna undersökning gett.

– Nu ska vi prata med personalen och höra om de kan ha gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med inbrottet. Vi hoppas även att det finns andra personer som kan ha sett något som kan hjälpa oss.

Johansson konstaterar, precis som ägaren Kjell Rosell sagt till SLA tidigare, att det handlar om ett planerat och välgenomtänkt inbrott.

Varor för en halv miljon kronor stals vid inbrottet i Inredningshuset på Mariesjö där A-möbler och Elektrolux home ligger. Först kunde polisen inte precisera när inbrottet skett, bara under natten till onsdagen. Det upptäcktes av personal vid tiotiden på förmiddagen.

– Men nu vet vi att inbrottet måste ha skett innan klockan 04. Det kan vi säga eftersom det tydligen är någon form av verksamhet i området som började då och i det skedet syntes inget, uppger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

I övrigt har utredningen inte kommit så långt. Polisens tekniker har varit på plats men det är ännu oklart vad denna undersökning gett.

– Nu ska vi prata med personalen och höra om de kan ha gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med inbrottet. Vi hoppas även att det finns andra personer som kan ha sett något som kan hjälpa oss.

Johansson konstaterar, precis som ägaren Kjell Rosell sagt till SLA tidigare, att det handlar om ett planerat och välgenomtänkt inbrott.