22 okt 2015 12:46

22 okt 2015 12:47

Många vill hjälpa i rosa oktober

SKÖVDE: Fokus på bröstcancer

Både HK country och Friskis & svettis skänker pengar till Rosa-bandet-kampanjen under oktober.

Cancerfondens kampanj Rosa bandet är framgångsrik när det gäller att samla in pengar till cancerforskning och höjning av kunskapsnivån när det gäller cancer. Under oktober fokuserar man särskilt på bröstcancer.

I Skövde har bland andra HK country kontaktat Bröstcancerföreningen Agatha i Skaraborg för att hjälpa till. De skänkte alla entréintäkter vid matchen mot Önnereds HK i lördags, något som inbringade 13 400 kronor till Bröstcancerfonden.

Friskis & svettis deltar också och under två söndagar i oktober går pengarna från engångsbiljetterna till Bröstcancerfonden. Deltagarna kan även välja att betala en högre summa för träningspasset under de här två dagarna.

På måndag gästar Lena och Gösta Linderholm S:ta Helena kyrka, då Lena, som är ambassadör för Bröstcancerföreningens riksorganisation, ska hålla föredrag och Gösta ska underhålla.

Enligt Cancerfonden får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer varje dag. På fondens rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i.

Cancerfondens kampanj Rosa bandet är framgångsrik när det gäller att samla in pengar till cancerforskning och höjning av kunskapsnivån när det gäller cancer. Under oktober fokuserar man särskilt på bröstcancer.

I Skövde har bland andra HK country kontaktat Bröstcancerföreningen Agatha i Skaraborg för att hjälpa till. De skänkte alla entréintäkter vid matchen mot Önnereds HK i lördags, något som inbringade 13 400 kronor till Bröstcancerfonden.

Friskis & svettis deltar också och under två söndagar i oktober går pengarna från engångsbiljetterna till Bröstcancerfonden. Deltagarna kan även välja att betala en högre summa för träningspasset under de här två dagarna.

På måndag gästar Lena och Gösta Linderholm S:ta Helena kyrka, då Lena, som är ambassadör för Bröstcancerföreningens riksorganisation, ska hålla föredrag och Gösta ska underhålla.

Enligt Cancerfonden får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer varje dag. På fondens rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i.