28 okt 2015 20:58

28 okt 2015 22:09

Åtalad vallades runt på mordplatsen

NYHETER: Domstolen på syn till Kinnekulle

Den mordmisstänkte mannen var på onsdagen tillbaka på Kinnekulle. När domstolen hade syn på plats fick mannen bland annat gå in i den lada där åklagaren hävdar att mordet skett och han fick även titta på den arbetsbod där Lisa Holm hittades död.

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm hade begärt att domstolen skulle göra en syn på plats på Kinnekulle. Lagman Anna-Karin Lundberg, ordförande under mordrättegången har tidigare sagt till SLA att det är bra med syn eftersom man då kan bilda sig en bättre uppfattning om ärendet och förstå avstånd och liknande.

På eftermiddagen samlades domstolens ledamöter, åklagaren, poliser, advokaten, målsägandebiträdet, tolkar och den åtalade – han åkte i en häktesbil tillsammans med tre häktesvakter – i Källby för att gemensamt åka till bland annat Blomberg och Martorp. Det blev en lång karavan av bilar där polisbilar körde både före och efter den åtalade i häktesbilen.

Första anhalt på synen var den plats där ett vittne dagen före Lisas försvinnande säger sig ha blivit stoppad av en man som hon pekat ut vara den nu mordåtalade då han försökte få in henne i bilen.

Sedan väntade Blomberg och kaféet, bland annat tittade man på den plats Lisa hade ställt sin moped och deltagarna vände också blickarna mot ladan på andra sidan vägen där det misstänkta brottet ska ha skett.

Den mordåtalade mannen fick därefter handfängslad och med luva över huvudet gå in i byggnaden, precis som övriga deltagare. På vägen till martorp passerade följet även den fastighet intill Blombergs säteri som varit mannens bostad under ett par år, även där gjordes ett stopp. På Martorps gård, där Lisa Holm hittades död i en arbetsbod på baksidan, var det också syn.

Arbetsboden som nu står i ett garage hos Räddningstjänsten i Skövde blev det sista besöket under synen. Även där fick den mordåtalade gå in.

Över allt där synen hölls var det stora avspärrningar som bevakades av poliser.

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm hade begärt att domstolen skulle göra en syn på plats på Kinnekulle. Lagman Anna-Karin Lundberg, ordförande under mordrättegången har tidigare sagt till SLA att det är bra med syn eftersom man då kan bilda sig en bättre uppfattning om ärendet och förstå avstånd och liknande.

På eftermiddagen samlades domstolens ledamöter, åklagaren, poliser, advokaten, målsägandebiträdet, tolkar och den åtalade – han åkte i en häktesbil tillsammans med tre häktesvakter – i Källby för att gemensamt åka till bland annat Blomberg och Martorp. Det blev en lång karavan av bilar där polisbilar körde både före och efter den åtalade i häktesbilen.

Första anhalt på synen var den plats där ett vittne dagen före Lisas försvinnande säger sig ha blivit stoppad av en man som hon pekat ut vara den nu mordåtalade då han försökte få in henne i bilen.

Sedan väntade Blomberg och kaféet, bland annat tittade man på den plats Lisa hade ställt sin moped och deltagarna vände också blickarna mot ladan på andra sidan vägen där det misstänkta brottet ska ha skett.

Den mordåtalade mannen fick därefter handfängslad och med luva över huvudet gå in i byggnaden, precis som övriga deltagare. På vägen till martorp passerade följet även den fastighet intill Blombergs säteri som varit mannens bostad under ett par år, även där gjordes ett stopp. På Martorps gård, där Lisa Holm hittades död i en arbetsbod på baksidan, var det också syn.

Arbetsboden som nu står i ett garage hos Räddningstjänsten i Skövde blev det sista besöket under synen. Även där fick den mordåtalade gå in.

Över allt där synen hölls var det stora avspärrningar som bevakades av poliser.