02 nov 2015 06:41

02 nov 2015 12:50

Kor innebrända när ladugård brann ned

(UPPDATERADkl 07.56) Ett 50-tal mjölkkor och köttkor gick inte att rädda när det började brinna på gården strax norr om Värsås vid fyratiden på måndagsmorgonen.

När Räddningstjänsten var de två ladugårdsbyggnaderna övertända. Man fick inrikta sig på att hjälpa ägaren att rädda de kor som räddas kunde. Totalt lyckades man få ut ett 100-tal nötkreatur ur de brinnande byggnaderna.

Förutom ladugårdarna som brann ner till grunden brandskadades en del av ett förråd.

– Som läget är nu är två styrkor kvar på platsen för kontroll och eftersläckning. Sedan kommer vi att lämna över det till polisen som förmodligen kommer göra en teknisk undersökning, säger Bertil Andersson, inre befäl på räddningstjänsten.

Cirka 20 personer från tre olika brandstationer var på plats och arbetade med släckningsarbetet. Bostadshuset på gården var aldrig hotat eftersom vinden låg på åt andra hållet.

Orsaken till branden är i nuläget oklar.

När Räddningstjänsten var de två ladugårdsbyggnaderna övertända. Man fick inrikta sig på att hjälpa ägaren att rädda de kor som räddas kunde. Totalt lyckades man få ut ett 100-tal nötkreatur ur de brinnande byggnaderna.

Förutom ladugårdarna som brann ner till grunden brandskadades en del av ett förråd.

– Som läget är nu är två styrkor kvar på platsen för kontroll och eftersläckning. Sedan kommer vi att lämna över det till polisen som förmodligen kommer göra en teknisk undersökning, säger Bertil Andersson, inre befäl på räddningstjänsten.

Cirka 20 personer från tre olika brandstationer var på plats och arbetade med släckningsarbetet. Bostadshuset på gården var aldrig hotat eftersom vinden låg på åt andra hållet.

Orsaken till branden är i nuläget oklar.

  • Linus Wennblom

Till händelsekartan