02 nov 2015 19:00

02 nov 2015 21:43

Mordmisstänkt greps i Skövde

21-åring tros ha dödat 26-åring i Borås

Fyra personer togs vid lunchtid på måndagen in till förhör efter att polisen tagit dem på Kungsgatan i centrala Skövde. En 21-årig man greps misstänkt för mord och fördes till Borås. Övriga tre släpptes efter förhör.

Polisen var förtegen om vilket brott de fyra personer som togs av polisen i centrala Skövde på måndagen var misstänkta för. Enligt Peter Adlersson, presstalesman vid polisen region Väst, släpptes tre personer efter förhör medan den fjärde greps och fördes till polisen i Borås. Han vill inte uttala sig vilket brott den gripna är misstänkt för, mer än att gripandet är en del av en pågående ärende som utreds av grova brottsroteln på länskriminalen i Borås.

– Det skedde ju ett mord i Borås förra veckan, men om det här har med det att göra vill jag inte uttala mig om, sa Peter Adlersson tidigt på måndagskvällen.

Misstänks för mord

Borås tidning på nätet skriver på måndagskvällen att den 21-åriga mannen som greps i Skövde är misstänkt för mordet på en 26-årig man i Borås.

– Han greps efter att ha varit anhållen i sin frånvaro några dagar, säger Hans Kinander vid Grova brott i polisområde Älvsborg, till bt.se.

Den 26-åriga mannen hittades död förra tisdagen på en industritomt på Kilsundsgatan i Borås. Den mordmisstänkta 21-åringen ska tidigare ha varit skriven i Stockholm men bott i Borås den senaste tiden. Det är i nuläget oklart vilken koppling den gripna har till Skövde och vad som ledde polisen hit.

Polisen var förtegen om vilket brott de fyra personer som togs av polisen i centrala Skövde på måndagen var misstänkta för. Enligt Peter Adlersson, presstalesman vid polisen region Väst, släpptes tre personer efter förhör medan den fjärde greps och fördes till polisen i Borås. Han vill inte uttala sig vilket brott den gripna är misstänkt för, mer än att gripandet är en del av en pågående ärende som utreds av grova brottsroteln på länskriminalen i Borås.

– Det skedde ju ett mord i Borås förra veckan, men om det här har med det att göra vill jag inte uttala mig om, sa Peter Adlersson tidigt på måndagskvällen.

Misstänks för mord

Borås tidning på nätet skriver på måndagskvällen att den 21-åriga mannen som greps i Skövde är misstänkt för mordet på en 26-årig man i Borås.

– Han greps efter att ha varit anhållen i sin frånvaro några dagar, säger Hans Kinander vid Grova brott i polisområde Älvsborg, till bt.se.

Den 26-åriga mannen hittades död förra tisdagen på en industritomt på Kilsundsgatan i Borås. Den mordmisstänkta 21-åringen ska tidigare ha varit skriven i Stockholm men bott i Borås den senaste tiden. Det är i nuläget oklart vilken koppling den gripna har till Skövde och vad som ledde polisen hit.

  • Anna Leijon