02 nov 2015 08:00

02 nov 2015 08:00

Spännvidd på skivmässa

SKÖVDE: Femte gången på Valhall

En spännvidd mellan musikstilarna. Det är Anders Sahlstens motto när han arrangerar skivmässa.
– Jag vill att det ska vara som en mötesplats för alla som gillar musik på olika sätt.

Det var skivmässa på Valhall under söndagen och det var den femte i Anders Sahlstens regi. Den första var för två och ett halvt år sedan. En skivmässa skulle hållas i Linköping, men där gick Folkets park i konkurs, Anders fick möjlighet att ta över datumet och säljarna hängde med.

– I Jönköping där jag bor finns redan en bra mässa. Jag har bott i Skövde tidigare och pratade med kulturförvaltningen här som tyckte det var ett bra initiativ. Jag har kört höst och vår sedan dess, berättar Anders Sahlsten och tillägger att mässorna legat i träda i fyra-fem år när han startade.

Har vuxit

När SLA besökte skivmässan vid 13.30-tiden hade ungefär 300 besökare varit där. På plats fanns 26 säljare.

– Skivmässan har vuxit med ungefär tre-fyra säljare per gång. Även antalet besökare har blivit fler, till den första kom 125-150 personer. Nu kommer, mellan tummen och pekfingret, det dubbla. Jag är noga med att det ska vara fri entré. Jag vill att det ska vara en mötesplats för alla som gillar musik på olika sätt och det verkar ha blivit en schysst stämning här nu, säger Anders Sahlsten som tycker han hittat rätt balans mellan säljare och köpare.

Inka Lundberg och Linnea Nordmark, Falköping, var på skivmässan för att kolla på vad som fanns.

– Det är första gången, jag såg en annons, det är kul att det händer något och att det är musik, säger Inka.

– Vi lyssnar på låtar från många olika band och artister, vi har blandad musiksmak, säger Linnea och nämner Ozzy Osbourne och Greenday.

Även säljarna tog på sig kundkostymen och gick omkring och botaniserade bland de andras utbud. Peter Toftborn, Vetlanda, letade bildskivor och Bengt Nilsson, Malmö, letade efter Springsteen, Dylan och Rainbow.

Det var skivmässa på Valhall under söndagen och det var den femte i Anders Sahlstens regi. Den första var för två och ett halvt år sedan. En skivmässa skulle hållas i Linköping, men där gick Folkets park i konkurs, Anders fick möjlighet att ta över datumet och säljarna hängde med.

– I Jönköping där jag bor finns redan en bra mässa. Jag har bott i Skövde tidigare och pratade med kulturförvaltningen här som tyckte det var ett bra initiativ. Jag har kört höst och vår sedan dess, berättar Anders Sahlsten och tillägger att mässorna legat i träda i fyra-fem år när han startade.

Har vuxit

När SLA besökte skivmässan vid 13.30-tiden hade ungefär 300 besökare varit där. På plats fanns 26 säljare.

– Skivmässan har vuxit med ungefär tre-fyra säljare per gång. Även antalet besökare har blivit fler, till den första kom 125-150 personer. Nu kommer, mellan tummen och pekfingret, det dubbla. Jag är noga med att det ska vara fri entré. Jag vill att det ska vara en mötesplats för alla som gillar musik på olika sätt och det verkar ha blivit en schysst stämning här nu, säger Anders Sahlsten som tycker han hittat rätt balans mellan säljare och köpare.

Inka Lundberg och Linnea Nordmark, Falköping, var på skivmässan för att kolla på vad som fanns.

– Det är första gången, jag såg en annons, det är kul att det händer något och att det är musik, säger Inka.

– Vi lyssnar på låtar från många olika band och artister, vi har blandad musiksmak, säger Linnea och nämner Ozzy Osbourne och Greenday.

Även säljarna tog på sig kundkostymen och gick omkring och botaniserade bland de andras utbud. Peter Toftborn, Vetlanda, letade bildskivor och Bengt Nilsson, Malmö, letade efter Springsteen, Dylan och Rainbow.