03 nov 2015 08:34

03 nov 2015 09:39

Sista dagen för mordrättegång

I dag ska åklagaren motivera varför han anser att den mordåtalade 35-åringen ska dömas och den misstänktes advokat ska tvärtom försöka förklara varför hon anser att manen bör frias.

Rättegången mot den mordåtalade 35-åringen som misstänks ha tagit livet av Lisa Holm i Blomberg den 7 juni inleddes i onsdags. I dag tisdag är det dags för den femte och sista rättegångsdagen.

Det har hittills varit en rättegång där en mängd vittnet har hörts, både allmänhet och närboende som gjort iakttagelser och experter som har uttalat sig om allt från dna-spår och obduktion till varför en person skulle kunna begå ett sådant här brott. Domstolen har också varit på syn på Kinnekulle för att titta på de platser som pekas ut i åtalet.

Nu ska parterna hålla slutanföranden, de startar klockan halv tio på tisdagsförmiddagen, och där presentera sina motiveringar till varför mannen ska dömas respektive frias. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm inleder, han anser att det är styrkt att mannen är skyldig till mord och kommer också yrka att han ska dömas för brottet.

Det är ännu oklart vilket påföljd han kommer yrka, det kan handla om livstidsfängelse. Advokat Inger Rönnbäck har å sin sida att försvara sin klient som hela tiden har förnekat brott. Trots att hans dna och blodspår från honom finns på insidan av Lisa Holms kläder hävdar han att han aldrig träffat henne. Även familjens advokat Tore Brandtler kommer att framföra sin syn på fallet innan det avslutas. Han har tidigare under rättegången pressat den åtalade hårt. Rättegången beräknas hålla på hela dagen.

SLA liverapporterar från Skaraborgs tingsrätt i Skövde med start vid nio.

Rättegången mot den mordåtalade 35-åringen som misstänks ha tagit livet av Lisa Holm i Blomberg den 7 juni inleddes i onsdags. I dag tisdag är det dags för den femte och sista rättegångsdagen.

Det har hittills varit en rättegång där en mängd vittnet har hörts, både allmänhet och närboende som gjort iakttagelser och experter som har uttalat sig om allt från dna-spår och obduktion till varför en person skulle kunna begå ett sådant här brott. Domstolen har också varit på syn på Kinnekulle för att titta på de platser som pekas ut i åtalet.

Nu ska parterna hålla slutanföranden, de startar klockan halv tio på tisdagsförmiddagen, och där presentera sina motiveringar till varför mannen ska dömas respektive frias. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm inleder, han anser att det är styrkt att mannen är skyldig till mord och kommer också yrka att han ska dömas för brottet.

Det är ännu oklart vilket påföljd han kommer yrka, det kan handla om livstidsfängelse. Advokat Inger Rönnbäck har å sin sida att försvara sin klient som hela tiden har förnekat brott. Trots att hans dna och blodspår från honom finns på insidan av Lisa Holms kläder hävdar han att han aldrig träffat henne. Även familjens advokat Tore Brandtler kommer att framföra sin syn på fallet innan det avslutas. Han har tidigare under rättegången pressat den åtalade hårt. Rättegången beräknas hålla på hela dagen.

SLA liverapporterar från Skaraborgs tingsrätt i Skövde med start vid nio.

  • Lena Jonsson