04 nov 2015 09:30

04 nov 2015 12:08

Häktningsbesked i dag – dom den 17 november

I eftermiddag kommer besked från Skaraborgs tingsrätt om den mordmisstänkte mannen ska hållas kvar i häkte tills domen meddelas om två veckor. Om han försätts på fri fot skulle det kunna innebära att han frikänns.

På tisdagen avslutades den fem dagar långa rättegången mot den 35-åring som åtalats misstänkt för att ha mördat Skövdeflickan Lisa Holm. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm yrkade i sitt slutanförande att mannen döms för mord till livstids fängelse. Han yrkade också att mannen ska utvisas efter avtjänat straff och att han ska hållas fortsatt häktad tills dom meddelas.

Domstolen inledde överläggningar i målet direkt efter att rättegången avslutades. Rättens ordförande Anna-Karin Lundberg meddelade också att man ska komma med ett besked om häktningen under onsdagseftermiddagen.

– Det stämmer, vi sitter i överläggningar nu och kommer senare i dag att meddela om mannen ska vara fortsatt häktad eller inte, säger Lundberg till SLA på onsdagsmorgonen.

Om han försätts på fri fot kan det innebära att han frikänns.

– Jag vill inte säga något om vad det ena eller andra beslutet innebär, det får ni dra era egna slutsatser om.

Hon bekräftar att dom i målet kommer om två veckor, räknat från tisdagen, alltså den 17 november.

Lundberg säger att hon är nöjd med den fem dagar långa rättegången.

– Det har gått bra, det har visserligen varit en del tekniskt krångel och det blev också svårigheter att få fram ryska tolkar med kort varsel när den åtalades hustru skulle höras. I övrigt måste jag säga att tingsrättspersonalen har arbetat otroligt bra med att få tag på personer som med mycket kort varsel har kallats in att vittna.

På tisdagen avslutades den fem dagar långa rättegången mot den 35-åring som åtalats misstänkt för att ha mördat Skövdeflickan Lisa Holm. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm yrkade i sitt slutanförande att mannen döms för mord till livstids fängelse. Han yrkade också att mannen ska utvisas efter avtjänat straff och att han ska hållas fortsatt häktad tills dom meddelas.

Domstolen inledde överläggningar i målet direkt efter att rättegången avslutades. Rättens ordförande Anna-Karin Lundberg meddelade också att man ska komma med ett besked om häktningen under onsdagseftermiddagen.

– Det stämmer, vi sitter i överläggningar nu och kommer senare i dag att meddela om mannen ska vara fortsatt häktad eller inte, säger Lundberg till SLA på onsdagsmorgonen.

Om han försätts på fri fot kan det innebära att han frikänns.

– Jag vill inte säga något om vad det ena eller andra beslutet innebär, det får ni dra era egna slutsatser om.

Hon bekräftar att dom i målet kommer om två veckor, räknat från tisdagen, alltså den 17 november.

Lundberg säger att hon är nöjd med den fem dagar långa rättegången.

– Det har gått bra, det har visserligen varit en del tekniskt krångel och det blev också svårigheter att få fram ryska tolkar med kort varsel när den åtalades hustru skulle höras. I övrigt måste jag säga att tingsrättspersonalen har arbetat otroligt bra med att få tag på personer som med mycket kort varsel har kallats in att vittna.