04 nov 2015 14:03

04 nov 2015 15:32

Mordåtalad kvar i häktet - tyder på fällande dom

Häktad. Tingsrätten meddelande på onsdagen att den mordåtalade 35-åringen ska kvarstanna i häktet i väntan på domen den 17 november. Det innebär sannolikt en fällande dom.
– Man vet aldrig, men visst är det en fingervisning, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

På tisdagen avslutades den fem dagar långa rättegången mot den 35-åring som åtalats misstänkt för att ha mördat Skövdeflickan Lisa Holm. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm yrkade i sitt slutanförande att mannen ska dömas för mord till livstids fängelse. Han yrkade också att mannen ska utvisas efter avtjänat straff och att han ska hållas fortsatt häktad tills dom meddelas.

Domstolen inledde överläggningar i målet direkt efter att rättegången avslutades. Rättens ordförande Anna-Karin Lundberg meddelade också vid rättegångens slut att man ska komma med ett besked om häktningen under onsdagseftermiddagen. Redan på morgonen bekräftade Lundberg för SLA att rätten satt i överläggningar och att beslut i häktningsfrågan skulle komma senare under dagen.

Klockan två kom beskedet via ett pressmeddelande från tingsrätten – den tilltalade i målet ska vara fortsatt häktad tills domen meddelas den 17 november. Enligt beslutet har åklagaren inte längre rätt att meddela restriktioner för den åtalade medan han är häktad, nu får han eventuellt ha mer kontakt med sina anhöriga och kanske också läsa tidningar.

Att han blir kvar i häktet innebär sannolikt att det blir en fällande dom mot honom. Eftersom det bara finns en rubricering, åklagaren har inga alternativyrkanden till rubriceringen mord, tyder det också på att tingsrätten kommer att döma mannen för mord.

– Det är bra att han är fortsatt häktad. Visst ger det här beskedet en fingervisning om att han kommer att dömas, så är det, men man vet ju aldrig, kommenterar Wennerholm beslutet.

– Allt kan hända, även om det givetvis vore ovanligt om tingsrätten i detta läget skulle fria honom.

Wennerholm ser fram mot en fällande dom.

– Jag har hela tiden ansett att det finns en övertygande bevisning mot honom.

Om mannen döms för mord kan man räkna med att domen kommer att överklagas, detta eftersom mannens inställning hela tiden har varit att han är oskyldig.

– ja, det blir förmodligen en fortsatt process i hovrätten vid en fällande dom

SLA har sökt den mordmisstänktes advokat Inger Rönnbäck, dock utan framgång. I tingsrätten yrkade hon att hennes klient skulle frikännas och försättas på fri fot.

På tisdagen avslutades den fem dagar långa rättegången mot den 35-åring som åtalats misstänkt för att ha mördat Skövdeflickan Lisa Holm. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm yrkade i sitt slutanförande att mannen ska dömas för mord till livstids fängelse. Han yrkade också att mannen ska utvisas efter avtjänat straff och att han ska hållas fortsatt häktad tills dom meddelas.

Domstolen inledde överläggningar i målet direkt efter att rättegången avslutades. Rättens ordförande Anna-Karin Lundberg meddelade också vid rättegångens slut att man ska komma med ett besked om häktningen under onsdagseftermiddagen. Redan på morgonen bekräftade Lundberg för SLA att rätten satt i överläggningar och att beslut i häktningsfrågan skulle komma senare under dagen.

Klockan två kom beskedet via ett pressmeddelande från tingsrätten – den tilltalade i målet ska vara fortsatt häktad tills domen meddelas den 17 november. Enligt beslutet har åklagaren inte längre rätt att meddela restriktioner för den åtalade medan han är häktad, nu får han eventuellt ha mer kontakt med sina anhöriga och kanske också läsa tidningar.

Att han blir kvar i häktet innebär sannolikt att det blir en fällande dom mot honom. Eftersom det bara finns en rubricering, åklagaren har inga alternativyrkanden till rubriceringen mord, tyder det också på att tingsrätten kommer att döma mannen för mord.

– Det är bra att han är fortsatt häktad. Visst ger det här beskedet en fingervisning om att han kommer att dömas, så är det, men man vet ju aldrig, kommenterar Wennerholm beslutet.

– Allt kan hända, även om det givetvis vore ovanligt om tingsrätten i detta läget skulle fria honom.

Wennerholm ser fram mot en fällande dom.

– Jag har hela tiden ansett att det finns en övertygande bevisning mot honom.

Om mannen döms för mord kan man räkna med att domen kommer att överklagas, detta eftersom mannens inställning hela tiden har varit att han är oskyldig.

– ja, det blir förmodligen en fortsatt process i hovrätten vid en fällande dom

SLA har sökt den mordmisstänktes advokat Inger Rönnbäck, dock utan framgång. I tingsrätten yrkade hon att hennes klient skulle frikännas och försättas på fri fot.