05 nov 2015 09:50

04 dec 2015 08:24

Åtal mot kattdödaren framflyttat

Åklagaren begärde förlängd åtalstid

Åtalet mot den Skövdebo som misstänks ha plågat ihjäl minst 16 katter dröjer. Åklagaren har begärt förlängning av åtalstiden i ytterligare två veckor, vilket den misstänkte gick med på utan förhandling.

I oktober kunde SLA avslöja att en ung Skövdebo anhållits misstänkt för djurplågeri. Några dagar senare häktades han misstänkt för 16 fall av djurplågeri. Åtalet mot mannen skulle kommit på torsdagen, men i en begäran till tingsrätten ber kammaråklagare Jennifer Hasselroth om förlängd åtalstid.

Skälet är att förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid, bland annat beror det på att Hasselroth inte fått en rapport från Nationellt forensiskt centrum gällande analyser av det material som sänts dit. Hon har heller inte fått några uppgifter om analysen av mannens dator. Hon begär åtalsförlängning till den 19 november 2015.

Skövdebon gick med på detta utan att en omhäktningsförhandling behövde hållas.

Mannen har under perioden maj till oktober köpt ett stort antal katter. När han blivit irriterad på dem, har han slagit till dem, sparkat dem eller kastat dem i golvet eller väggen. Ett par katter har han också ”straffat” när de varit olydiga genom att doppa dem i en hink med vatten tills de dött. Om de misshandlade katterna inte har dött direkt har han vridit nacken av dem, en katt som han hade kastat i väggen lät han ligga svårt skadad på soffan i flera timmar.

Mannen erkände redan i polisförhör djurplågerifallen och erkände också stöld av en katt som också dödades.

I oktober kunde SLA avslöja att en ung Skövdebo anhållits misstänkt för djurplågeri. Några dagar senare häktades han misstänkt för 16 fall av djurplågeri. Åtalet mot mannen skulle kommit på torsdagen, men i en begäran till tingsrätten ber kammaråklagare Jennifer Hasselroth om förlängd åtalstid.

Skälet är att förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid, bland annat beror det på att Hasselroth inte fått en rapport från Nationellt forensiskt centrum gällande analyser av det material som sänts dit. Hon har heller inte fått några uppgifter om analysen av mannens dator. Hon begär åtalsförlängning till den 19 november 2015.

Skövdebon gick med på detta utan att en omhäktningsförhandling behövde hållas.

Mannen har under perioden maj till oktober köpt ett stort antal katter. När han blivit irriterad på dem, har han slagit till dem, sparkat dem eller kastat dem i golvet eller väggen. Ett par katter har han också ”straffat” när de varit olydiga genom att doppa dem i en hink med vatten tills de dött. Om de misshandlade katterna inte har dött direkt har han vridit nacken av dem, en katt som han hade kastat i väggen lät han ligga svårt skadad på soffan i flera timmar.

Mannen erkände redan i polisförhör djurplågerifallen och erkände också stöld av en katt som också dödades.