08 nov 2015 14:00

08 nov 2015 14:05

Ulvåkers eldsjälar håller liv i bygden

En levande landsbygd är mottot för Altuna bygdegårdsförening. I samlingslokalen mitt i Ulvåker anordnas allt från LAN till välbesökta pubkvällar.

Precis som alla bygdegårdsföreningar värnar de aktiva medlemmarna i Ulvåker om traktens historia men framförallt vill de erbjuda en modern mötesplats som ligger i tiden. Under slutet av förra månaden firade de tioårsjubileum med trollkarl och pubkväll med trubadur.

– Byn skall vara levande och det skall finnas ett ställe att gå till. Det är roligt och man träffar mycket folk. När vi anordnat LAN så har vi till och med dragit medlemmar från stan för att de tycker att vi har så bra verksamhet, berättar Christina Berggren, sekreterare.

Variation

I den rödsnickrade föreningslokalen sjuder det av olika aktiviteter. Förutom julpyssel, kontinuerliga öppet hus och uthyrning anordnar föreningen en rad olika studiecirklar.

– Vi har bland annat scrapbooking, bokcirkel, dart och promenader varje vecka, sedan har vi pratat om att ha ett stickcafé. Just nu söker vi efter en ledare som kan ha en kurs för barn, säger Yvonne Ahl, kassör.

Gemenskap

För dagen är det möbelrenovering på schemat. I bottenvåningen står tre ihärdiga deltagare som jobbar med pensel och sandpapper. Arbetet avbryts för en gemensam fikastund.

– Vi har aktiviteter här nästan varje dag. Ulvåker har en rik föreningskultur, menar ledamot och kursdeltagare Annette Thorén.

Christina och Yvonne nickar instämmande. För dem är det viktigt att erbjuda en öppenhet där alla känner sig hemma. Nästa satsning riktas mot de yngre på orten.

– Det är svårast att få hit ungdomar men vi håller på och samlar till utrustning. Kan vi få hit en kanon i taket så kan vi se på tv tillsammans vid stora evenemang som till exempel fotbolls- vm. Då kan vi fixa lite varmkorv och snack, säger de tillsammans och ler.

Precis som alla bygdegårdsföreningar värnar de aktiva medlemmarna i Ulvåker om traktens historia men framförallt vill de erbjuda en modern mötesplats som ligger i tiden. Under slutet av förra månaden firade de tioårsjubileum med trollkarl och pubkväll med trubadur.

– Byn skall vara levande och det skall finnas ett ställe att gå till. Det är roligt och man träffar mycket folk. När vi anordnat LAN så har vi till och med dragit medlemmar från stan för att de tycker att vi har så bra verksamhet, berättar Christina Berggren, sekreterare.

Variation

I den rödsnickrade föreningslokalen sjuder det av olika aktiviteter. Förutom julpyssel, kontinuerliga öppet hus och uthyrning anordnar föreningen en rad olika studiecirklar.

– Vi har bland annat scrapbooking, bokcirkel, dart och promenader varje vecka, sedan har vi pratat om att ha ett stickcafé. Just nu söker vi efter en ledare som kan ha en kurs för barn, säger Yvonne Ahl, kassör.

Gemenskap

För dagen är det möbelrenovering på schemat. I bottenvåningen står tre ihärdiga deltagare som jobbar med pensel och sandpapper. Arbetet avbryts för en gemensam fikastund.

– Vi har aktiviteter här nästan varje dag. Ulvåker har en rik föreningskultur, menar ledamot och kursdeltagare Annette Thorén.

Christina och Yvonne nickar instämmande. För dem är det viktigt att erbjuda en öppenhet där alla känner sig hemma. Nästa satsning riktas mot de yngre på orten.

– Det är svårast att få hit ungdomar men vi håller på och samlar till utrustning. Kan vi få hit en kanon i taket så kan vi se på tv tillsammans vid stora evenemang som till exempel fotbolls- vm. Då kan vi fixa lite varmkorv och snack, säger de tillsammans och ler.

  • Frans Nilsson