10 nov 2015 10:47

10 nov 2015 17:04

Häktade för jackstöld

NY VERSION: De två män från Helsingborg som misstänks för den uppmärksammade jackstölden i Skövde har nu häktats.

Det var tidigt på morgonen den 28 oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid på Rådhusgatan i centrala Skövde. De stal ett antal jackor av märket Canada Goose, sammanlagt värda upp emot 150 000 kronor. De tog sig in i butiken via en bakdörr i trapphuset och de fick gå ett par gånger var för att få med sig alla jackorna.

De två inbrottstjuvarna var förmodligen nöjda med gärningen när de gav sig iväg från platsen i en bil fylld med dyra jackor. Men vad de då inte visste var att de hade fångats på bild i den övervakningskamera som finns i lokalen.

Polisen släppte bilderna på de två männen till media och lade fram för allt ut dem på sin egen facebooksida.

Polisen i Helsingborg kände igen de två och de hämtades till förhör i lördags morse och anhölls en kort stund senare. I söndags fördes de till Skövde och nu har männen, 28 och 29 år gamla, häktats vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

När häktningsförhandlingen hölls mot 28-åringen strax efter lunch på tisdagen förnekade han brott och bestred därmed häktningsyrkandet. Han sade via sin offentlige försvarare, advokat Per-Olof Almer, att han inte hade någon vetskap om vad som hänt vid tillfället.

Därefter begärde åklagaren stängda dörrar med hänvisning till förundersökningssekretessen i ärendet, vilket tingsrätten gick med på.

Tingsrätten beslutade att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för stöld. Domstolen kom fram till samma beslut även gällande andra mannen senare under eftermiddagen.

Åtal ska vara väckt den 24 november.

Det var tidigt på morgonen den 28 oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid på Rådhusgatan i centrala Skövde. De stal ett antal jackor av märket Canada Goose, sammanlagt värda upp emot 150 000 kronor. De tog sig in i butiken via en bakdörr i trapphuset och de fick gå ett par gånger var för att få med sig alla jackorna.

De två inbrottstjuvarna var förmodligen nöjda med gärningen när de gav sig iväg från platsen i en bil fylld med dyra jackor. Men vad de då inte visste var att de hade fångats på bild i den övervakningskamera som finns i lokalen.

Polisen släppte bilderna på de två männen till media och lade fram för allt ut dem på sin egen facebooksida.

Polisen i Helsingborg kände igen de två och de hämtades till förhör i lördags morse och anhölls en kort stund senare. I söndags fördes de till Skövde och nu har männen, 28 och 29 år gamla, häktats vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

När häktningsförhandlingen hölls mot 28-åringen strax efter lunch på tisdagen förnekade han brott och bestred därmed häktningsyrkandet. Han sade via sin offentlige försvarare, advokat Per-Olof Almer, att han inte hade någon vetskap om vad som hänt vid tillfället.

Därefter begärde åklagaren stängda dörrar med hänvisning till förundersökningssekretessen i ärendet, vilket tingsrätten gick med på.

Tingsrätten beslutade att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för stöld. Domstolen kom fram till samma beslut även gällande andra mannen senare under eftermiddagen.

Åtal ska vara väckt den 24 november.