11 nov 2015 10:03

11 nov 2015 10:29

Fler villaägare drabbade

SKÖVDE: Inbrott i Stöpen och Ekängen

Bostadsinbrotten fortsätter. På tisdagskvällen drabbades ytterligare två villaägare av inbrottstjuvarnas framfart.

SLA har ett flertal gånger de senaste dagarna skrivit om den stora inbrottsvågen som drar fram framför allt över Skövde, men även andra orter i östra Skaraborg.

Under fredag till måndag har totalt 16 villaägare drabbats av inbrott. På tisdagskvällen var det dags igen.

En villaägare i Stöpen och en i Ekängen drabbades. Det var på onsdagsmorgonen oklart vad som stulits.

– Gärningsmännen har tagit sig in via en altandörr i den ena villan och via ett sovrumsfönster i den andra. Det är en sak vi noterat vid många av inbrotten, att tjuvarna just brutit upp sovrumsfönster, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

– Vi tror att det är så att de kikar in i fönstret, ser en säng och därmed tar för givet att de som bor i huset förvarar en del värdesaker i sovrummet och det är faktiskt så det ofta är. Man har smycken och liknande i nattduksbordet eller garderoberna.

SLA har ett flertal gånger de senaste dagarna skrivit om den stora inbrottsvågen som drar fram framför allt över Skövde, men även andra orter i östra Skaraborg.

Under fredag till måndag har totalt 16 villaägare drabbats av inbrott. På tisdagskvällen var det dags igen.

En villaägare i Stöpen och en i Ekängen drabbades. Det var på onsdagsmorgonen oklart vad som stulits.

– Gärningsmännen har tagit sig in via en altandörr i den ena villan och via ett sovrumsfönster i den andra. Det är en sak vi noterat vid många av inbrotten, att tjuvarna just brutit upp sovrumsfönster, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

– Vi tror att det är så att de kikar in i fönstret, ser en säng och därmed tar för givet att de som bor i huset förvarar en del värdesaker i sovrummet och det är faktiskt så det ofta är. Man har smycken och liknande i nattduksbordet eller garderoberna.