11 nov 2015 17:28

11 nov 2015 17:28

Julkul med änglar på Slöjdens hus

SKÖVDE: Ny utställning

Änglar finns dom? Ja, iallafall på Slöjdens hus där årets julutställning har temat änglar.

Till årets tema för den stora julutställningen på Slöjdens hus i Helensparken föll valet på änglar. De 32 slöjdarna har lämnat in en mängd alster som kan ses från och med lördag då invigningen är.

Många tekniker

Änglaslöjden förekommer i alla möjliga tekniker. Förutom de förväntade halmänglarna har man arbetat på en mängd olika sätt. En metalltrådstickad figur dinglar från taket, änglar i keramik, träslöjd och broderi finns i olika material.

– Årets uppgift har gjort att flera slöjdare fått pröva på något nytt och tänka utanför boxen, säger CarlOlof Engström, länshemslöjdskonsulent.

Kontraster

Glasfusing är ett nytt sätt att arbeta i som Pia Nilsson visar prov på. Silversmeden Helena Hallberg visar upp ett litet vackert silversmycke och kontrasten blir stor när hon gått lös med skärbrännaren på ett järnstycke och förvandlat det till en grovhuggen ängel.

Till årets tema för den stora julutställningen på Slöjdens hus i Helensparken föll valet på änglar. De 32 slöjdarna har lämnat in en mängd alster som kan ses från och med lördag då invigningen är.

Många tekniker

Änglaslöjden förekommer i alla möjliga tekniker. Förutom de förväntade halmänglarna har man arbetat på en mängd olika sätt. En metalltrådstickad figur dinglar från taket, änglar i keramik, träslöjd och broderi finns i olika material.

– Årets uppgift har gjort att flera slöjdare fått pröva på något nytt och tänka utanför boxen, säger CarlOlof Engström, länshemslöjdskonsulent.

Kontraster

Glasfusing är ett nytt sätt att arbeta i som Pia Nilsson visar prov på. Silversmeden Helena Hallberg visar upp ett litet vackert silversmycke och kontrasten blir stor när hon gått lös med skärbrännaren på ett järnstycke och förvandlat det till en grovhuggen ängel.