13 nov 2015 15:45

13 nov 2015 15:45

Färska fastighetstekniker firades

SKÖVDE: Examen vid Vuxenutbildningen

Första kullen med fastighetstekniker hade examensdag under torsdagen. En utbildning där hälften av eleverna redan har fått arbete.

Det var en historisk examensdag när den allra första gruppen i utbildningen till fastighetstekniker hade avslutning med betygsutdelning. De 17 eleverna vid yrkeshögskoleutbildningen spås en ljus framtid på arbetsmarknaden, hälften har redan fått arbete efter de tre terminer som nu ligger bakom dem.

– Fastighetsbolagen skriker efter er kompetens, säger Stefan Rånes, vd för Centrumbostäder i Skara.

– Branschen har efterfrågat utbildningen för vi behöver en hög kompetens. Den tekniska utvecklingen runt fastighetsskötsel gör att kunskapen behövs. Jag är helt övertygad om att alla kommer få jobb, forsätter han.

Utbildningen har bedrivits på gymnasieskolan Kavelbro och har varvats med praktik på olika företag.

Det var en historisk examensdag när den allra första gruppen i utbildningen till fastighetstekniker hade avslutning med betygsutdelning. De 17 eleverna vid yrkeshögskoleutbildningen spås en ljus framtid på arbetsmarknaden, hälften har redan fått arbete efter de tre terminer som nu ligger bakom dem.

– Fastighetsbolagen skriker efter er kompetens, säger Stefan Rånes, vd för Centrumbostäder i Skara.

– Branschen har efterfrågat utbildningen för vi behöver en hög kompetens. Den tekniska utvecklingen runt fastighetsskötsel gör att kunskapen behövs. Jag är helt övertygad om att alla kommer få jobb, forsätter han.

Utbildningen har bedrivits på gymnasieskolan Kavelbro och har varvats med praktik på olika företag.