13 nov 2015 10:10

13 nov 2015 16:46

Nya misstankar mot Skövdebo

NYHETER: Begärs fortsatt häktad - åtal dröjer

(UPPDATERAD) Nu riktas nya misstankar mot den Skövdebo som sedan i oktober är häktad för bland annat sju fall av grovt bedrägeri i den så kallade bagerihärvan. Enligt åklagaren misstänks han nu för ytterligare fyra fall av samma brott.

Den 16 oktober häktades den 43-årige Skövdebon, som pekas ut som huvudman i den så kallade bagerihärvan, misstänkt för sju fall av grovt bedrägeri, i Göteborg eller på annan plats, två fall av grovt bokföringsbrott i Kristinehamn eller på annan plats och ytterligare ett i Göteborg eller på annan plats. Dessutom är han misstänkt för ett par fall av försvårande av skattekontroll och bokföringsbrott av normalgraden.

Inte färdigutrett

Åtalet mot mannen skulle kommit på fredagen men i en framställan om förlängd åtalstid begär kammaråklagare Carin Kilhamn, Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, att i stället få väcka åtal den 4 december. Detta eftersom förundersökningen inte kan slutföras i tid.

Nya misstankar

På fredagseftermiddagen hölls en omhäktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt. Åklagaren riktar nämligen nya misstankar mot mannen.

Enligt häktningsframställan handlar det om ytterligare fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av skattebrott. Brotten ska enligt åklagarens uppfattning ha skett i Göteborg eller i Storfors eller på annan plats.

Enligt tidigare uppgifter förnekar mannen brott.

Häktningsförhandlingen pågick sent på fredagen och SLA lyckade inte få klarhet i tingsrättens beslut, det troliga är dock att han omhäktades.

Skövdebon greps den 13 oktober efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Var han greps är dock oklart. Åklagaren har inte velat avslöja var han befann sig när polisen slog till i en gryningsräd mot honom och ytterligare misstänkta i ärendet.

Även en 41-årig man från Göteborgstrakten är häktad i ärendet, åklagaren riktar nya misstankar mot honom också.

Mannen misstänks sedan tidigare för sju fall av grova bedrägerier, nya misstankarna gäller ytterligare fyra grova bedrägerier.

Ärendet har beskrivits som en bagerihärva och handlar om utredningar i olika bolag i bageri- och kafébranschen. De drabbade kaféerna och affärerna har funnits i Skåne, Halland, Östergötland och Värmland.

Tidigare dömd

SLA har i flera artiklar tidigare under hösten berättat om Skövdebon som redan 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekonomiska brott i en mycket omfattande ekobrottshärva i Skövde.

Den 16 oktober häktades den 43-årige Skövdebon, som pekas ut som huvudman i den så kallade bagerihärvan, misstänkt för sju fall av grovt bedrägeri, i Göteborg eller på annan plats, två fall av grovt bokföringsbrott i Kristinehamn eller på annan plats och ytterligare ett i Göteborg eller på annan plats. Dessutom är han misstänkt för ett par fall av försvårande av skattekontroll och bokföringsbrott av normalgraden.

Inte färdigutrett

Åtalet mot mannen skulle kommit på fredagen men i en framställan om förlängd åtalstid begär kammaråklagare Carin Kilhamn, Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, att i stället få väcka åtal den 4 december. Detta eftersom förundersökningen inte kan slutföras i tid.

Nya misstankar

På fredagseftermiddagen hölls en omhäktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt. Åklagaren riktar nämligen nya misstankar mot mannen.

Enligt häktningsframställan handlar det om ytterligare fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av skattebrott. Brotten ska enligt åklagarens uppfattning ha skett i Göteborg eller i Storfors eller på annan plats.

Enligt tidigare uppgifter förnekar mannen brott.

Häktningsförhandlingen pågick sent på fredagen och SLA lyckade inte få klarhet i tingsrättens beslut, det troliga är dock att han omhäktades.

Skövdebon greps den 13 oktober efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Var han greps är dock oklart. Åklagaren har inte velat avslöja var han befann sig när polisen slog till i en gryningsräd mot honom och ytterligare misstänkta i ärendet.

Även en 41-årig man från Göteborgstrakten är häktad i ärendet, åklagaren riktar nya misstankar mot honom också.

Mannen misstänks sedan tidigare för sju fall av grova bedrägerier, nya misstankarna gäller ytterligare fyra grova bedrägerier.

Ärendet har beskrivits som en bagerihärva och handlar om utredningar i olika bolag i bageri- och kafébranschen. De drabbade kaféerna och affärerna har funnits i Skåne, Halland, Östergötland och Värmland.

Tidigare dömd

SLA har i flera artiklar tidigare under hösten berättat om Skövdebon som redan 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekonomiska brott i en mycket omfattande ekobrottshärva i Skövde.