17 nov 2015 14:15

17 nov 2015 15:11

"Han är förtvivlad"

LISA-MORDET: Advokaten Inger Rönnbäck om domen

– Min klient är förtvivlad! Det sade advokat Inger Rönnbäck till SLA en stund efter att livstidsdomen för mord har meddelats.

Klockan elva på tisdagsförmiddagen meddelade Skaraborgs tingsrätt i Skövde dom i det mycket uppmärksammade fallet, mordet på Skövdeflickan Lisa Holm. Den 35-årige Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mord. Just när domen kom och ytterligare en stund därefter fanns visserligen hans advokat Inger Rönnbäck på plats i tingsrätten men i en rättegång i ett annat ärende. När det blev lunchuppehåll där ringde hon till 35-åringen på häktet i Mariestad och berättade för honom om domen. Vid ettiden mötte hon media utanför polishuset efter ett annat tjänsteuppdrag där.

– Ja, jag har pratat med honom, han vet att han dömdes till livstid för mord och han är förtvivlad även om han har varit medveten om att det kunde bli så här. Det är det enda jag vill säga nu, kommenterade Inger Rönnbäck till SLA.

– Jag har inte tagit del av domen i så stor omfattning ännu. Men jag kommer efter mitt arbete i dag att åka till häktet och tala mer med min klient.

Inger Rönnbäck har tidigare sagt till SLA att det är troligt att en fällande dom kommer att överklagas. Det stod hon fast vid på tisdagen, men hon ville inte kommentera mer.

– Han säger ju att han är oskyldig, men vi måste först gå igenom domen innan vi bestämmer oss.

Klockan elva på tisdagsförmiddagen meddelade Skaraborgs tingsrätt i Skövde dom i det mycket uppmärksammade fallet, mordet på Skövdeflickan Lisa Holm. Den 35-årige Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mord. Just när domen kom och ytterligare en stund därefter fanns visserligen hans advokat Inger Rönnbäck på plats i tingsrätten men i en rättegång i ett annat ärende. När det blev lunchuppehåll där ringde hon till 35-åringen på häktet i Mariestad och berättade för honom om domen. Vid ettiden mötte hon media utanför polishuset efter ett annat tjänsteuppdrag där.

– Ja, jag har pratat med honom, han vet att han dömdes till livstid för mord och han är förtvivlad även om han har varit medveten om att det kunde bli så här. Det är det enda jag vill säga nu, kommenterade Inger Rönnbäck till SLA.

– Jag har inte tagit del av domen i så stor omfattning ännu. Men jag kommer efter mitt arbete i dag att åka till häktet och tala mer med min klient.

Inger Rönnbäck har tidigare sagt till SLA att det är troligt att en fällande dom kommer att överklagas. Det stod hon fast vid på tisdagen, men hon ville inte kommentera mer.

– Han säger ju att han är oskyldig, men vi måste först gå igenom domen innan vi bestämmer oss.