18 nov 2015 06:00

18 nov 2015 06:00

Englund turism prisad

SKÖVDE: Ryttmästarbostället prisat

Årets besöksmål i Skövde. Så står det på diplomet som Bernhard Englund fick motta på tisdagskvällen. Priset fick han egentligen på Näringslivsgalan men då kunde han inte närvara personligen.

Inför ett flertal inbjudna gäster, tv kameror och två kända ansikten från tv, nämligen antikrundans Bo Knutsson och Knut Knutson, fick Bernhard Englund ta emot priset. Utdelare av näringslivspriset i kategorin årets besöksmål i Skövde var Carl Henrik Ohlsson, nybliven ordförande för Next Skövde.

Englund tackade och tog emot samt passade på att berätta vad filmteamet gjorde på Ryttmästarbostället.

– De filmar olika saker vi gjort här och ska klippa ihop det till en film som vi förhoppningsvis får se på tv vad det lider, berättar han.

Antikviteter

Under kvällen ska man göra en filmsekvens där de båda välkända antikexperterna Bo Knutsson och Knut Knutson ska bedöma och värdera föremål på Ryttmästarbostället, bland annat ett antik glas.

Under drygt 20 år har Bernhard Englund samlat föremål och antikviteter som är utställda i de olika rum som tillsammans utgör museet. Många privatpersoner, grupper och inte minst företag bokar guidade turer på Ryttmästarbostället, som stadigt växt till det populära besöksmål det nu är.

– Det är en fantastisk samling föremål som finns här, säger Bo Knutsson. Det är mycket hög kvalitet rakt igenom på allt här. Det är samlat med stor kunskap och inspiration, dessutom är det väldigt pedagogiskt uppställt i olika rum, fortsätter han.

– Det mest unika är nog ändå Gustav III s lekvagn som drogs av getter, berättar han.

Inför ett flertal inbjudna gäster, tv kameror och två kända ansikten från tv, nämligen antikrundans Bo Knutsson och Knut Knutson, fick Bernhard Englund ta emot priset. Utdelare av näringslivspriset i kategorin årets besöksmål i Skövde var Carl Henrik Ohlsson, nybliven ordförande för Next Skövde.

Englund tackade och tog emot samt passade på att berätta vad filmteamet gjorde på Ryttmästarbostället.

– De filmar olika saker vi gjort här och ska klippa ihop det till en film som vi förhoppningsvis får se på tv vad det lider, berättar han.

Antikviteter

Under kvällen ska man göra en filmsekvens där de båda välkända antikexperterna Bo Knutsson och Knut Knutson ska bedöma och värdera föremål på Ryttmästarbostället, bland annat ett antik glas.

Under drygt 20 år har Bernhard Englund samlat föremål och antikviteter som är utställda i de olika rum som tillsammans utgör museet. Många privatpersoner, grupper och inte minst företag bokar guidade turer på Ryttmästarbostället, som stadigt växt till det populära besöksmål det nu är.

– Det är en fantastisk samling föremål som finns här, säger Bo Knutsson. Det är mycket hög kvalitet rakt igenom på allt här. Det är samlat med stor kunskap och inspiration, dessutom är det väldigt pedagogiskt uppställt i olika rum, fortsätter han.

– Det mest unika är nog ändå Gustav III s lekvagn som drogs av getter, berättar han.