18 nov 2015 21:22

18 nov 2015 21:23

Idrottsevenemang hårdbevakades på grund av terrorhot

SKÖVDE: Polisen på plats efter höjd terrorhotnivå

IFK Skövde mötte Alingsås i Arena Skövde och Skövde IK mötte Forshaga i Billingehov. Båda matcherna bevakades av polis efter att Säpo höjt terrorhotnivån.

Sverige Säpo jagar en man som misstänks ha förberett terrorbrott i Sverige. Terrorhotnivån är höjd till den högsta hittills och polisen har skärpt bevakningen vid strategiska objekt, det uppger nyhetsbyrån TT på onsdagskvällen efter att Säpo hållit presskonferens. Med anledning av detta höjdes beredskapen i hela landet, något som märktes även i Skövde.

Under onsdagskvällen spelades både handboll och ishockey i matcher som båda drog stor publik. När IFK Skövde mötte Alingsås i Arena Skövde stod en av polisens piketbussar och två vanliga polisbilar precis utanför entrén. Flera polisbilar fanns även på plats utanför Billingehov när Skövde IK mötte Forshaga.

– Det är med anledning av det Säpo höll presskonferens om tidigare i dag, mer än så kan jag inte säga, säger inre befäl hos polisen i Skövde till SLA.

Enligt TT finns det inga kända kopplingar till händelserna i Frankrike och Belgien, men dåden i Paris är en anledning i den sammanvägda bedömningen att höja hotnivån.

Sverige Säpo jagar en man som misstänks ha förberett terrorbrott i Sverige. Terrorhotnivån är höjd till den högsta hittills och polisen har skärpt bevakningen vid strategiska objekt, det uppger nyhetsbyrån TT på onsdagskvällen efter att Säpo hållit presskonferens. Med anledning av detta höjdes beredskapen i hela landet, något som märktes även i Skövde.

Under onsdagskvällen spelades både handboll och ishockey i matcher som båda drog stor publik. När IFK Skövde mötte Alingsås i Arena Skövde stod en av polisens piketbussar och två vanliga polisbilar precis utanför entrén. Flera polisbilar fanns även på plats utanför Billingehov när Skövde IK mötte Forshaga.

– Det är med anledning av det Säpo höll presskonferens om tidigare i dag, mer än så kan jag inte säga, säger inre befäl hos polisen i Skövde till SLA.

Enligt TT finns det inga kända kopplingar till händelserna i Frankrike och Belgien, men dåden i Paris är en anledning i den sammanvägda bedömningen att höja hotnivån.

  • Anna Leijon