19 nov 2015 13:00

19 nov 2015 13:00

Åtal mot kattplågare dröjer

SKÖVDE: Åklagaren begärde förlängd åtalstid

Åtalet mot den Skövdebo som misstänks för 16 fall av djurplågeri – han har under en period plågat ihjäl ett stort antal katter som han köpt – dröjer ytterligare minst två veckor.

Åklagaren begärde under torsdagen förlängd åtalstid, vilket den misstänkte har gått med på utan omhäktningsförhandling. Datumet som gäller är nu den 26 november istället.

Åklagaren säger i sin begäran att det ska hållas återstående förhör med den misstänkte, förundersökningen har därför inte kunnat slutföras ännu.

I oktober kunde SLA avslöja att en ung Skövdebo anhållits misstänkt för att ha dödat katter. Några dagar senare häktades han på sannolika skäl misstänkt för 16 fall av djurplågeri.

Skövdebon ska ha köpt ett stort antal katter under perioden maj till oktober. När han blivit irriterad har han slagit, sparkat eller kastat dem i golvet eller väggen. Ett par katter har han också ”straffat” när de varit olydiga genom att doppa dem i en hink med vatten tills de dött. Om de misshandlade katterna inte har dött direkt har han vridit nacken av dem.

Att polisen överhuvudtaget kom mannen på spåren var att flera katter hittats döda på olika platser i ett bostadsområde i Skövde. En person anmälde detta, men utredningen lades först ner. Vid en mer noggrann genomgång av ärendet kom Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, fram till att det fanns uppgifter att arbeta vidare med och utredningen återupptogs.

Åklagaren begärde under torsdagen förlängd åtalstid, vilket den misstänkte har gått med på utan omhäktningsförhandling. Datumet som gäller är nu den 26 november istället.

Åklagaren säger i sin begäran att det ska hållas återstående förhör med den misstänkte, förundersökningen har därför inte kunnat slutföras ännu.

I oktober kunde SLA avslöja att en ung Skövdebo anhållits misstänkt för att ha dödat katter. Några dagar senare häktades han på sannolika skäl misstänkt för 16 fall av djurplågeri.

Skövdebon ska ha köpt ett stort antal katter under perioden maj till oktober. När han blivit irriterad har han slagit, sparkat eller kastat dem i golvet eller väggen. Ett par katter har han också ”straffat” när de varit olydiga genom att doppa dem i en hink med vatten tills de dött. Om de misshandlade katterna inte har dött direkt har han vridit nacken av dem.

Att polisen överhuvudtaget kom mannen på spåren var att flera katter hittats döda på olika platser i ett bostadsområde i Skövde. En person anmälde detta, men utredningen lades först ner. Vid en mer noggrann genomgång av ärendet kom Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, fram till att det fanns uppgifter att arbeta vidare med och utredningen återupptogs.