21 nov 2015 15:27

21 nov 2015 15:27

Framtida elever i öppet hus

SKÖVDE: Gymnasieskolor

Gymnasievalet. Senast första februari ska grundskoleelever göra sitt val till gymnasiet. Sedan många år arrangerar Gymnasium Skövde öppet hus på Västerhöjd och Kavelbro, allt för att ge en bild av och informera om de olika linjerna.

Kavelbrogymnasiet bjöd på flera utställningar och en hel del praktiska övningar för de som ville prova på. Vid bygg och anläggning kunde men provköra maskiner, vid industriprogrammet fick de prova på att svetsa. I matsalen på skolan visade frisörelever upp en frisyrshow och på hotell och restaurang fanns branschfolk på plats för att informera om arbetsmarknaden.

I restaurangköket berättar Maria Ek från Visita att bristen på kockar och serveringspersonal är stor. Hon hoppas att många ska nappa på utbildningen.

Västerhöjd

På Västerhöjdsgymnasiet var det många blivande elever som besökte olika informationspass, ofta i sällskap med föräldrar. I en sal på naturlinjen visar man laborationer i kemi, fysik och biologi. Mårten Kjell kikade i ett microskop på de organismer som lever i hö, som eleven Ida Andersson demonstrerade.

– Det verkar kul med naturlinjen, säger Mårten Kjell. Kemi och sådana ämnen tycker jag om men matten verkar svår.

Kavelbrogymnasiet bjöd på flera utställningar och en hel del praktiska övningar för de som ville prova på. Vid bygg och anläggning kunde men provköra maskiner, vid industriprogrammet fick de prova på att svetsa. I matsalen på skolan visade frisörelever upp en frisyrshow och på hotell och restaurang fanns branschfolk på plats för att informera om arbetsmarknaden.

I restaurangköket berättar Maria Ek från Visita att bristen på kockar och serveringspersonal är stor. Hon hoppas att många ska nappa på utbildningen.

Västerhöjd

På Västerhöjdsgymnasiet var det många blivande elever som besökte olika informationspass, ofta i sällskap med föräldrar. I en sal på naturlinjen visar man laborationer i kemi, fysik och biologi. Mårten Kjell kikade i ett microskop på de organismer som lever i hö, som eleven Ida Andersson demonstrerade.

– Det verkar kul med naturlinjen, säger Mårten Kjell. Kemi och sådana ämnen tycker jag om men matten verkar svår.