21 nov 2015 18:26

21 nov 2015 18:26

Foto: Roland Svensson

Kulturkalas och konsert lockade publiken

SKÖVDE: Kul kulturkalas i Kulturhuset

Kulturkul. Många sökte sig till kulturhuset för att ta del av det digra kulturutbudet med körer, konst,dans och inte minst Musikskolans jubileumskonsert.

Redan i entrén till Kulturhuset möts man av sång av en av flera körer som uppträdde här. Low ladies, Carmina och Dissonans var några av de som framträdde. I biblioteket var det stoj och stim när trollkarlen Adin roade med sin barnföreställning, barnen fick hjälpa till med att tjoa abracadabra, och vips flög en blomma i plast fram.

Olika föreläsningar pågick i Frejasalen. Här kunde man lyssna till astronomen Gunnar Sporrong eller fotografen Pieter ten Hoopen. Föreningar presenterade sig på en mässa i Valhall, Skövde folkdansgille, squaredans och Voices of charity framträdde.

Konstnären Torbjörn Nolcrantz vandrade runt med en skara konstintresserade efter sig i konstmuseet för att berätta om olika verk där.

– När jag började titta på konst på 50-talet blev jag intresserad av Siri Derkert och Vera Nilssons måleri, berättar han.

Musikskolan

Musikskolan gav två förställningar i Stadsteatern med anledning av sitt femtioåriga jubileum. Konserten inleddes med filmmusik av Vangelis, filmmusiken till Chariots of fire. Ett Beatles medley med gästartisten Rickard Carlsson drog ned varma applåder. Det blev bra drag i salongen när orkestern och Johanna Beijbom rockade loss med Fame.

Redan i entrén till Kulturhuset möts man av sång av en av flera körer som uppträdde här. Low ladies, Carmina och Dissonans var några av de som framträdde. I biblioteket var det stoj och stim när trollkarlen Adin roade med sin barnföreställning, barnen fick hjälpa till med att tjoa abracadabra, och vips flög en blomma i plast fram.

Olika föreläsningar pågick i Frejasalen. Här kunde man lyssna till astronomen Gunnar Sporrong eller fotografen Pieter ten Hoopen. Föreningar presenterade sig på en mässa i Valhall, Skövde folkdansgille, squaredans och Voices of charity framträdde.

Konstnären Torbjörn Nolcrantz vandrade runt med en skara konstintresserade efter sig i konstmuseet för att berätta om olika verk där.

– När jag började titta på konst på 50-talet blev jag intresserad av Siri Derkert och Vera Nilssons måleri, berättar han.

Musikskolan

Musikskolan gav två förställningar i Stadsteatern med anledning av sitt femtioåriga jubileum. Konserten inleddes med filmmusik av Vangelis, filmmusiken till Chariots of fire. Ett Beatles medley med gästartisten Rickard Carlsson drog ned varma applåder. Det blev bra drag i salongen när orkestern och Johanna Beijbom rockade loss med Fame.