24 nov 2015 11:12

24 nov 2015 11:12

Åtalas för uppmärksammad jackstöld

SKÖVDE: Männen förnekar brott

De två män från Helsingborg som misstänks för den uppmärksammade jackstölden i Skövde åtalas nu. De båda förnekar brott.

Det var tidigt på morgonen den 28 oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid på Rådhusgatan i centrala Skövde. De stal 16 jackor av märket Canada Goose, sammanlagt värda nästan 85 000 kronor.

De tog sig in i butiken via en bakdörr i trapphuset och de fick gå ett par gånger var för att få med sig alla jackorna.

De två inbrottstjuvarna var förmodligen nöjda med gärningen när de gav sig iväg från platsen i en bil fylld med dyra jackor. Men vad de då inte visste var att de hade fångats på bild i den övervakningskamera som finns i lokalen.

Polisen släppte bilderna till media och lade fram för allt ut dem på sin egen facebooksida. Poliser i Helsingborg kände igen de två och de fördes till Skövde, häktades ett par dagar senare och nu åtalas de två misstänkta för stöld.

Männen förnekar brott, men åklagaren har ett antal vittnen som ska styrka att det är just de två som ligger bakom stölden. Det handlar bland annat om polismän som känt igen dem från övervakningsbilderna, men även någon privatperson.

Det var tidigt på morgonen den 28 oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid på Rådhusgatan i centrala Skövde. De stal 16 jackor av märket Canada Goose, sammanlagt värda nästan 85 000 kronor.

De tog sig in i butiken via en bakdörr i trapphuset och de fick gå ett par gånger var för att få med sig alla jackorna.

De två inbrottstjuvarna var förmodligen nöjda med gärningen när de gav sig iväg från platsen i en bil fylld med dyra jackor. Men vad de då inte visste var att de hade fångats på bild i den övervakningskamera som finns i lokalen.

Polisen släppte bilderna till media och lade fram för allt ut dem på sin egen facebooksida. Poliser i Helsingborg kände igen de två och de fördes till Skövde, häktades ett par dagar senare och nu åtalas de två misstänkta för stöld.

Männen förnekar brott, men åklagaren har ett antal vittnen som ska styrka att det är just de två som ligger bakom stölden. Det handlar bland annat om polismän som känt igen dem från övervakningsbilderna, men även någon privatperson.