24 nov 2015 16:22

24 nov 2015 16:22

Heta auktionsfynd

SKÖVDE: Brandbilar bytte ägare

Hela 1 200 objekt har bytt ägare efter auktionen i Srtc konkursen. På tisdagen började Netauktion sin utlämning av godset vid lokalerna i Hasslum.

Det är en strid ström av lastbilar och fordonstransporter som ska hämta sina varor, de flesta kommer från olika räddningstjänster eller företag.

– Det kommer kunder från både Holland och Finland som köpt brandbilar på auktionen, berättar Frank Gausland på firman netauktion. Nu har vi brandmän från Åland som lastar rökdykarutrustning samt en bil.

En del privatpersoner har också köpt varor. En av de första som dök upp för dagen var en långväga kund. En samlare hade åkt från Tjeckien för att transportera hem en Java motorcykel av 1950 års modell, allt för att återbörda den till sitt ursprungsland.

Räddningstjänsten

Robert Zeidlitz från Räddningstjänsten i östra Skaraborg studerar inköpslistor med sina kollegor, 60 olika auktionsposter har de kammat hem.

– Vi har köpt in allt från pennor till brandbilar, övningsutrustning och en båt, berättar han. Materialet är i gott skick, de två släckbilarna är gamla men välvårdade, de har ju bara gått på övning här nere. Bilarna hamnar nog hos brandvärnet i Moholm och Undenäs, säger han.

Det är en strid ström av lastbilar och fordonstransporter som ska hämta sina varor, de flesta kommer från olika räddningstjänster eller företag.

– Det kommer kunder från både Holland och Finland som köpt brandbilar på auktionen, berättar Frank Gausland på firman netauktion. Nu har vi brandmän från Åland som lastar rökdykarutrustning samt en bil.

En del privatpersoner har också köpt varor. En av de första som dök upp för dagen var en långväga kund. En samlare hade åkt från Tjeckien för att transportera hem en Java motorcykel av 1950 års modell, allt för att återbörda den till sitt ursprungsland.

Räddningstjänsten

Robert Zeidlitz från Räddningstjänsten i östra Skaraborg studerar inköpslistor med sina kollegor, 60 olika auktionsposter har de kammat hem.

– Vi har köpt in allt från pennor till brandbilar, övningsutrustning och en båt, berättar han. Materialet är i gott skick, de två släckbilarna är gamla men välvårdade, de har ju bara gått på övning här nere. Bilarna hamnar nog hos brandvärnet i Moholm och Undenäs, säger han.