25 nov 2015 11:05

25 nov 2015 11:05

Polisen kartlägger misstänkt liga

SKÖVDE: Lägger kraft på utredningen

Polisen lägger mycket kraft på att kartlägga hur inbrottsligan, där två män är häktade, agerat och vilka inbrott de kan ligga bakom.

Villaägare har drabbats hårt av inbrottsvågen. För ett par veckor sedan togs två misstänkta inbrottstjuvar på bar gärning i Tibro. Männen, boende i Skaraborg, häktades i förra veckan misstänkta för en grov stöld och ett inbrottsförsök . En tredje misstänkt försattes på fri fot. Av det gods som togs i beslag hos denne har polisen nu identifiera en mobiltelefon som stals vid Moliden i Karlsborg den 26 oktober.

– I övrigt hittade vi en massa annat gods som vi tror stulits från återvinningsstationer, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

Enligt Johansson har polisen en ganska bra bild av hur inbrottsligan har agerat. Man har kartlagt ligan har vidtagit en mängd polisiära åtgärder. Men eftersom polisen inte påträffat så mycket gods som kan kopplas till specifika inbrott, blir ärendet svårutrett.

– Vi misstänker ju att gods sålts och transporterats bort. Men vi lägger mycket kraft på ärendet och hoppas nå framgång.

Villaägare har drabbats hårt av inbrottsvågen. För ett par veckor sedan togs två misstänkta inbrottstjuvar på bar gärning i Tibro. Männen, boende i Skaraborg, häktades i förra veckan misstänkta för en grov stöld och ett inbrottsförsök . En tredje misstänkt försattes på fri fot. Av det gods som togs i beslag hos denne har polisen nu identifiera en mobiltelefon som stals vid Moliden i Karlsborg den 26 oktober.

– I övrigt hittade vi en massa annat gods som vi tror stulits från återvinningsstationer, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

Enligt Johansson har polisen en ganska bra bild av hur inbrottsligan har agerat. Man har kartlagt ligan har vidtagit en mängd polisiära åtgärder. Men eftersom polisen inte påträffat så mycket gods som kan kopplas till specifika inbrott, blir ärendet svårutrett.

– Vi misstänker ju att gods sålts och transporterats bort. Men vi lägger mycket kraft på ärendet och hoppas nå framgång.