26 nov 2015 14:32

26 nov 2015 14:32

Gershwin hyllas

OPERA: Konsert på stadsteatern

Bröderna George och Ira Gershwin låtskatt intar under lördagskvällen Skövde stadsteater i konserten Gershwin!

Det är GöteborgsOperan och Göteborg Wind orchestra som presenterar konserten med låtskatten som de två bröderna lämnade efter sig. Förutom Göteborg Wind orchestra står även operasångerskan Carolina Sandgren och musikalartisten Niklas Andersson på scenen.

Bröderna George och Ira Gershwin tillhör 1900-talets främsta musikskapare. Stycken som Rhapsody in blue, Summertime, I got rhythm, operan Porgy and Bess och filmmusiken till An American in Paris har gjort dem odödliga. Carolina Sandgren har gästat flera stora konserthus och Niklas Andersson är en av största musikalartister

Det är GöteborgsOperan och Göteborg Wind orchestra som presenterar konserten med låtskatten som de två bröderna lämnade efter sig. Förutom Göteborg Wind orchestra står även operasångerskan Carolina Sandgren och musikalartisten Niklas Andersson på scenen.

Bröderna George och Ira Gershwin tillhör 1900-talets främsta musikskapare. Stycken som Rhapsody in blue, Summertime, I got rhythm, operan Porgy and Bess och filmmusiken till An American in Paris har gjort dem odödliga. Carolina Sandgren har gästat flera stora konserthus och Niklas Andersson är en av största musikalartister