27 nov 2015 17:34

27 nov 2015 17:34

Friad får statlig ersättning

NYHETER

En Skövdebo som friades både i Skaraborgs tingsrätt och senare också i hovrätten för sexuellt övergrepp mot barn får nu skadestånd av staten.

Han får sammanlagt 118 240 kronor, varav 47 000 kronor är för lidande, 67 985 för förlorad arbetsförtjänst och resterade för ombudskostnader. Mannen var anhållen och häktad under nästan två månader misstänkt för brottet. Mannen hade begärt att få en högre ersättning än normalt eftersom han mådde mycket dåligt under tiden han var häktad. Men Justitiekanslern, JK, säger att mannen inte har åberopat någon utredning som ger stöd för att frihetsberövandet har varit extra kvalfyllt för honom. Därför blir det ingen förhöjd ersättning.

Han får sammanlagt 118 240 kronor, varav 47 000 kronor är för lidande, 67 985 för förlorad arbetsförtjänst och resterade för ombudskostnader. Mannen var anhållen och häktad under nästan två månader misstänkt för brottet. Mannen hade begärt att få en högre ersättning än normalt eftersom han mådde mycket dåligt under tiden han var häktad. Men Justitiekanslern, JK, säger att mannen inte har åberopat någon utredning som ger stöd för att frihetsberövandet har varit extra kvalfyllt för honom. Därför blir det ingen förhöjd ersättning.