30 nov 2015 06:00

30 nov 2015 06:00

Julmässa som lockade många

KNISTAD: Julstämning på Herrgården

För första gången arrangerades en julmässa på Knistad herrgård som lockade mycket folk under första adventshelgen.
– För att vara första gången är jag och utställarna nöjda, säger initiativtagaren Magdalena Lidenfors.

Många försäljare och mycket folk hade tagit sig till Knistad herrgård för att sälja och köpa varor på julmässan under lördagen och söndagen. Och utbudet var stort. Självklart kunde man köpa mycket julpynt och julgrejer eftersom det var en julmässa. Utöver det kunde man köpa mycket handgjorda grejer som exempelvis yllehandskar, mattor och silversmide.

Gynna hantverket

Leif Karlsson var en av utställarna och sålde drycker. Bland annat glögg, lättdryck och enbärsdricka. Leif berättar att han tycker mässan höll en hög nivå med utställare från Kalmar till Söne. Nästa år hoppas Leif dock på att fler hantverkare ska hitta till mässan.

– Jag vill gynna både hantverket och mässan i sig, jag hoppas på att fler hantverkare hittar hit nästa år, berättar han.

Aktiviteter

Utöver utställarnas alster kunde julmässan erbjuda en stor variation av aktiviteter. Bland annat fanns det möjlighet att åka häst och vagn, träffa jultomten eller prata med Steffo Törnqvist som var där och signerade sin egen bok.

Nöjda

Magdalena Lidenfors är personen som anordnade årets julmässa. Hon har tidigare arrangerat fyra mässor, bland annat en jaktmässa. Detta är någonting som hon gör på sin fritid och denna gång kände Magdalena för att anordna en julmässa.

– Vi är nöjda med uppslutningen i år och nästa år satsar vi ännu större, säger hon slutligen.

Många försäljare och mycket folk hade tagit sig till Knistad herrgård för att sälja och köpa varor på julmässan under lördagen och söndagen. Och utbudet var stort. Självklart kunde man köpa mycket julpynt och julgrejer eftersom det var en julmässa. Utöver det kunde man köpa mycket handgjorda grejer som exempelvis yllehandskar, mattor och silversmide.

Gynna hantverket

Leif Karlsson var en av utställarna och sålde drycker. Bland annat glögg, lättdryck och enbärsdricka. Leif berättar att han tycker mässan höll en hög nivå med utställare från Kalmar till Söne. Nästa år hoppas Leif dock på att fler hantverkare ska hitta till mässan.

– Jag vill gynna både hantverket och mässan i sig, jag hoppas på att fler hantverkare hittar hit nästa år, berättar han.

Aktiviteter

Utöver utställarnas alster kunde julmässan erbjuda en stor variation av aktiviteter. Bland annat fanns det möjlighet att åka häst och vagn, träffa jultomten eller prata med Steffo Törnqvist som var där och signerade sin egen bok.

Nöjda

Magdalena Lidenfors är personen som anordnade årets julmässa. Hon har tidigare arrangerat fyra mässor, bland annat en jaktmässa. Detta är någonting som hon gör på sin fritid och denna gång kände Magdalena för att anordna en julmässa.

– Vi är nöjda med uppslutningen i år och nästa år satsar vi ännu större, säger hon slutligen.