01 dec 2015 12:47

01 dec 2015 17:04

Namntips om tjuven

SKÖVDE: Polisen har fått tiotalet tips

Polisen har goda nu förhoppningar om att kunna lösa brotten mot åldringar som luras på bankkort och pengar.
– Vi har fått tips om vem mannen på bilden är, säger Skövdepolisen Henrik Sekund.

Mannen det handlar om syns på flera övervakningsfilmer vid bankomater – i Skövde, Karlskoga och Huskvarna. Han står bakom offren, som han noga valt ut. Han slår till när de tryckt in sin kod på bankomaten och tar snabbt deras kort. Han har också en medhjälpare, en man som också syns på filmerna. Denne får kortet av mannen och går snabbt till en annan bankomat i närheten för att ta ut pengar med offrets kort.

En Skövdekvinna i 80-årsåldern råkade ut för männen. Trots att hon relativt snabbt upptäckte att hon blivit av med sitt kort och tog sig in på banken för att spärra sitt kort, hann tjuvarna ta ut 6 000 kronor. SLA berättade i tisdagstidningen om mannen och hans medhjälpare och de brott de utsatt äldre personer för tidigare i oktober. I förra veckan togs ärendet upp i Brottsplats Sverige i TV4.

Det gav resultat.

– Vi har fått tiotalet tips. Flertalet av dem kom in under eller strax efter programmet. Några tips har vi också fått på andra sätt, säger Henrik Sekund, utredare vid Skövdepolisen.

Han tror att de nyinkomna uppgifterna ska kunna bidra till att man löser brotten.

– Förhoppningsvis ska detta leda oss fram till gärningsmännen. I tipsen har personer lämnat namn på mannen som tar kortet. Det finns i och för sig olika uppgifter men det här är definitivt något att jobba vidare med.

Att sprida bilder på misstänkta gärningsmän, där man tydligt ser att det är just de personerna som utför ett brott, har visat sig vara en bra metod. Det gäller bland annat inbrottet i butiken Skövde natur och fritid nyligen. Poliser i Skåne kände igen bilderna på inbrottstjuvarna på polisens facebooksida och männen kunde gripas.

– Tack vare att vi lade ut bilderna på korttjuven hörde poliser i Karlskoga och Huskvarna av sig, de hade också mannen på övervakningsbilder. Nu hoppas vi att vi tipsen från allmänheten ska leda fram till ett gripande.

Mannen det handlar om syns på flera övervakningsfilmer vid bankomater – i Skövde, Karlskoga och Huskvarna. Han står bakom offren, som han noga valt ut. Han slår till när de tryckt in sin kod på bankomaten och tar snabbt deras kort. Han har också en medhjälpare, en man som också syns på filmerna. Denne får kortet av mannen och går snabbt till en annan bankomat i närheten för att ta ut pengar med offrets kort.

En Skövdekvinna i 80-årsåldern råkade ut för männen. Trots att hon relativt snabbt upptäckte att hon blivit av med sitt kort och tog sig in på banken för att spärra sitt kort, hann tjuvarna ta ut 6 000 kronor. SLA berättade i tisdagstidningen om mannen och hans medhjälpare och de brott de utsatt äldre personer för tidigare i oktober. I förra veckan togs ärendet upp i Brottsplats Sverige i TV4.

Det gav resultat.

– Vi har fått tiotalet tips. Flertalet av dem kom in under eller strax efter programmet. Några tips har vi också fått på andra sätt, säger Henrik Sekund, utredare vid Skövdepolisen.

Han tror att de nyinkomna uppgifterna ska kunna bidra till att man löser brotten.

– Förhoppningsvis ska detta leda oss fram till gärningsmännen. I tipsen har personer lämnat namn på mannen som tar kortet. Det finns i och för sig olika uppgifter men det här är definitivt något att jobba vidare med.

Att sprida bilder på misstänkta gärningsmän, där man tydligt ser att det är just de personerna som utför ett brott, har visat sig vara en bra metod. Det gäller bland annat inbrottet i butiken Skövde natur och fritid nyligen. Poliser i Skåne kände igen bilderna på inbrottstjuvarna på polisens facebooksida och männen kunde gripas.

– Tack vare att vi lade ut bilderna på korttjuven hörde poliser i Karlskoga och Huskvarna av sig, de hade också mannen på övervakningsbilder. Nu hoppas vi att vi tipsen från allmänheten ska leda fram till ett gripande.