02 dec 2015 15:47

02 dec 2015 15:47

Nya regler för markanvisning

SKÖVDE: "Blir tydligare"

Skövde kommun styr upp tilldelning och försäljning av kommunal mark med nya riktlinjer för markanvisningar.

– Allt blir tydligare. Vi vill att fler ska etablera sig i Skövde och då vill vi också ha tydliga spelregler. Vi eliminerar också risken för att några ska ha en gräddfil, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Kommunen saknar i dag ett regelverk, men kraven på en tydligare process har ökat och i nytt dokument (som tagits fram i hop med näringslivet) klargörs vem som tar besluten och vilka tidsgränser som gäller.

Fler beslut lyfts också till den politiska nivån.

Förslaget ska godkännas av kommunfullmäktige.

– Allt blir tydligare. Vi vill att fler ska etablera sig i Skövde och då vill vi också ha tydliga spelregler. Vi eliminerar också risken för att några ska ha en gräddfil, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Kommunen saknar i dag ett regelverk, men kraven på en tydligare process har ökat och i nytt dokument (som tagits fram i hop med näringslivet) klargörs vem som tar besluten och vilka tidsgränser som gäller.

Fler beslut lyfts också till den politiska nivån.

Förslaget ska godkännas av kommunfullmäktige.