02 dec 2015 16:12

02 dec 2015 16:12

Ofredande inget för Ivo

IVO

En kvinna i Skaraborg anmälde en läkare till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för att ha utsatt henne för sexuella närmanden i samband med förskrivning av läkemedel.

Läkaren sa till Ivo att han och kvinnan är nära vänner, att han förskrivit läkemedel, men att hennes hälsoproblem nu sköts av den offentliga vården. Han tillbakavisar påståendena om sexuellt närmande. Ivo avslutar ärendet men skriver att ett eventuellt sexuellt ofredande är ett ärende för polismyndigheten.

Läkaren sa till Ivo att han och kvinnan är nära vänner, att han förskrivit läkemedel, men att hennes hälsoproblem nu sköts av den offentliga vården. Han tillbakavisar påståendena om sexuellt närmande. Ivo avslutar ärendet men skriver att ett eventuellt sexuellt ofredande är ett ärende för polismyndigheten.