04 dec 2015 11:09

04 dec 2015 19:35

Många utan ström efter Helgas framfart

SKARABORG

Stormen Helgas framfart orsakad en stor mängd nedfallna träd och strömavbrott runt om i Skaraborg.

Klass 2-varningar hade utfärdats för hela Västra Götaland, Östergötland och Örebro län, med stormbyar på mellan 25 och 30 meter per sekund, inför fredagen. Och när Helga svepte in över västkusten fick det snabbt konsekvenser. I Göteborg stängdes Älvsborgsbron och räddningstjänst och polis uppmanade allmänheten till stor försiktighet.

I Skaraborg kulminerade stormbyarna på eftermiddagen med massor av nedfallna träd och stora störningar i främst vägtrafiken. Värst drabbades norra länsdelen med en stor mängd träd som blåste ned över vägarna i Mariestad, Töreboda och Gullspång. I Mariestad slet vinden även loss ett tak på en fastighet.

För många hushåll försvann strömmen redan vid lunchtid och vid 19.30-tiden var fortfarande drygt 1 500 av Ellevios och Vattenfalls kunder utan el i Skaraborg.

Alla tåg söder om Stockholm ställdes också in på fredagskvällen.

Klass 2-varningar hade utfärdats för hela Västra Götaland, Östergötland och Örebro län, med stormbyar på mellan 25 och 30 meter per sekund, inför fredagen. Och när Helga svepte in över västkusten fick det snabbt konsekvenser. I Göteborg stängdes Älvsborgsbron och räddningstjänst och polis uppmanade allmänheten till stor försiktighet.

I Skaraborg kulminerade stormbyarna på eftermiddagen med massor av nedfallna träd och stora störningar i främst vägtrafiken. Värst drabbades norra länsdelen med en stor mängd träd som blåste ned över vägarna i Mariestad, Töreboda och Gullspång. I Mariestad slet vinden även loss ett tak på en fastighet.

För många hushåll försvann strömmen redan vid lunchtid och vid 19.30-tiden var fortfarande drygt 1 500 av Ellevios och Vattenfalls kunder utan el i Skaraborg.

Alla tåg söder om Stockholm ställdes också in på fredagskvällen.