04 dec 2015 08:12

04 dec 2015 08:12

Onanerande man döms för sexuellt ofredande

TINGSRÄTTEN: Hävdade att han kissade

Tingsrätten tror inte på mannens förklaring att han stod vid vägkanten och kissade. I stället tror man på de kvinnor som vittnat om att han onanerade. Nu döms mannen för bland annat sexuellt ofredande.

Vid två tillfällen ska mannen, från en ort i östra Skaraborg, ha setts onanera vid vägkanten.

Vid det första tillfället var en kvinnan ute och cyklade, hon blev då omkörd av samma bil två gånger. När hon närmade sig en skogsstig stod bilen inkörd i skogen. En man stod där med neddragna byxor. Kvinnan såg tydligt att han onanerade.

Några månader senare ska en annan kvinna ha råkat ut för en liknande händelse. En bil stod parkerad vid sidan av vägen när kvinnan var ute och gick. En man stod vid bilen och han onanerade för fullt, enligt kvinnans vittnesmål under rättegången.

Hon tyckte att hon kände igen mannen när hon såg honom och eftersom hon tagit registreringsnumret åkte hon förbi hans bostad dagen efter och där stod just den bilen parkerad.

Förnekade brott

Kvinnan var bestämd under rättegången och sade att det var tydligt vad han gjorde när hon såg honom vid vägen. Men mannen förnekade under rättegången att han skulle ha onanerat, han var dessutom osäker på om han ens befunnit sig på de aktuella platserna vid de tidpunkterna. Och om han gjorde det så kissade han bara.

Sexuellt ofredande

Skaraborgs tingsrätt säger att det inte finns någon anledning att ifrågasätta kvinnornas berättelser. Tingsrätten anser att det är styrkt att mannen har gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

Påföljden bestämdes till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Mannen dömdes också för bokföringsbrott.

Vid två tillfällen ska mannen, från en ort i östra Skaraborg, ha setts onanera vid vägkanten.

Vid det första tillfället var en kvinnan ute och cyklade, hon blev då omkörd av samma bil två gånger. När hon närmade sig en skogsstig stod bilen inkörd i skogen. En man stod där med neddragna byxor. Kvinnan såg tydligt att han onanerade.

Några månader senare ska en annan kvinna ha råkat ut för en liknande händelse. En bil stod parkerad vid sidan av vägen när kvinnan var ute och gick. En man stod vid bilen och han onanerade för fullt, enligt kvinnans vittnesmål under rättegången.

Hon tyckte att hon kände igen mannen när hon såg honom och eftersom hon tagit registreringsnumret åkte hon förbi hans bostad dagen efter och där stod just den bilen parkerad.

Förnekade brott

Kvinnan var bestämd under rättegången och sade att det var tydligt vad han gjorde när hon såg honom vid vägen. Men mannen förnekade under rättegången att han skulle ha onanerat, han var dessutom osäker på om han ens befunnit sig på de aktuella platserna vid de tidpunkterna. Och om han gjorde det så kissade han bara.

Sexuellt ofredande

Skaraborgs tingsrätt säger att det inte finns någon anledning att ifrågasätta kvinnornas berättelser. Tingsrätten anser att det är styrkt att mannen har gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

Påföljden bestämdes till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Mannen dömdes också för bokföringsbrott.