06 dec 2015 20:42

07 dec 2015 22:56

Nu är Sally Skövdes lucia

HÖGTID: Ljusets drottning

Julfirandet kan börja. På söndagen kröntes Skövdes lucia Sally Nimstad.

Körsång. massor levande ljus och levande orkester. Det var minst sagt högtidligt och stämningsfullt i Helenakyrkan på söndagskvällen. Det är naturligtvis en stor ära att bli utsedd till lucia. Men från och med kommande vecka väntar 54 uppdrag för Sally Nimstad och hennes tärnor Mika Löfvenmark, Emma Andersson, Victoria Jaconelli och Lisa Gustafsson.

Alla pengar som man drar in går till Rädda Barnen.

Prästen Karin Långström höll ett tal där hon bland annat pratade om lussekatter. Björn Furhoff stod för kröningen och Musikskolans körer Con Amore och Young Voices sjöng vackert. Också Musikskolans kammarorkester var med och skapade stämning. Kristina Stridsborg var kantor och övriga musiker var Erik Westin, Åsa Larm Larsson, Alexander Ödéen och Jon Sirén.

Körsång. massor levande ljus och levande orkester. Det var minst sagt högtidligt och stämningsfullt i Helenakyrkan på söndagskvällen. Det är naturligtvis en stor ära att bli utsedd till lucia. Men från och med kommande vecka väntar 54 uppdrag för Sally Nimstad och hennes tärnor Mika Löfvenmark, Emma Andersson, Victoria Jaconelli och Lisa Gustafsson.

Alla pengar som man drar in går till Rädda Barnen.

Prästen Karin Långström höll ett tal där hon bland annat pratade om lussekatter. Björn Furhoff stod för kröningen och Musikskolans körer Con Amore och Young Voices sjöng vackert. Också Musikskolans kammarorkester var med och skapade stämning. Kristina Stridsborg var kantor och övriga musiker var Erik Westin, Åsa Larm Larsson, Alexander Ödéen och Jon Sirén.