07 dec 2015 16:14

07 dec 2015 16:14

Man slog sambon

ÅTAL: Grov kvinnofridskränkning

En man ska vid flera tillfällen ha misshandlat sin sambo, bland annat har han tagit ett grepp om hennes hals.

Åklagaren säger i åtalet mot mannen, hemmahörande på en ort i östra Skaraborg, att han under ett års tid ska ha utsatt sin sambo för flera fall av misshandel där var och en av gärningarna ska ha utgjort ett led i en upprepad kränkning.

Brottet rubriceras som grov kvinnofridskränkning.

Mannen ska ha tagit grepp om halsen på kvinnan vid flera tillfällen, tryckt henne mot väggen och slängt henne i golvet. Han ska ha knuffat henne och när hon försökt att lämna bostaden dragit ner henne så att hon fallit baklänges.

Mannen har varit häktad sedan i november.

Åklagaren säger i åtalet mot mannen, hemmahörande på en ort i östra Skaraborg, att han under ett års tid ska ha utsatt sin sambo för flera fall av misshandel där var och en av gärningarna ska ha utgjort ett led i en upprepad kränkning.

Brottet rubriceras som grov kvinnofridskränkning.

Mannen ska ha tagit grepp om halsen på kvinnan vid flera tillfällen, tryckt henne mot väggen och slängt henne i golvet. Han ska ha knuffat henne och när hon försökt att lämna bostaden dragit ner henne så att hon fallit baklänges.

Mannen har varit häktad sedan i november.