08 dec 2015 09:46

08 dec 2015 09:46

Kan ligga bakom andra attacker

POLIS: Man som gav sig på EU-migrant

Den man som attackerade en EU-migrant kan också ligga bakom fler gärningar. Polisen tror att det är just han som också har försökt att råna två personer och vid tillfället ska han ha viftat med en kniv.

SLA har tidigare skrivit om händelserna där en kvinnlig EU-migrant råkade illa ut utanför den butik där hon tiggde pengar. I tisdags i förra veckan blev hon bestulen av en okänd man som tog pengar för henne, dagen därpå kom han tillbaka och då sparkade han kvinnan. Han viftade också med en kniv mot henne. De gärningarna är rubricerade som misshandel och stöld.

Kvinnan har kunnat lämna ett signalement på gärningsmannen. Detta signalement stämmer till stora delar in på en man som gav sig på två personer vid busshållplatsen utanför Lundenskolan.

– Dagen innan kvinnan blev bestulen utsattes två personer för vad vi rubricerat som försök till rån. Han försökte förmå dem att ge honom pengar. Mot en av dem har han också viftat med en kniv, berättar Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, för SLA.

Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade och tror alltså att mannen, som är i 20-30-årsåldern, ligger bakom både händelserna vid butiken och vid busshållplatsen. Det finns också vittnen till gärningarna.

Polisen vet vem mannen är, han är känd för dem sedan tidigare, men försöker nu med hjälp av filmer från en övervakningskamera utanför butiken att knyta ihop händelserna.

– Vi vill så mycket som möjligt på honom innan vi tar in honom.

SLA har tidigare skrivit om händelserna där en kvinnlig EU-migrant råkade illa ut utanför den butik där hon tiggde pengar. I tisdags i förra veckan blev hon bestulen av en okänd man som tog pengar för henne, dagen därpå kom han tillbaka och då sparkade han kvinnan. Han viftade också med en kniv mot henne. De gärningarna är rubricerade som misshandel och stöld.

Kvinnan har kunnat lämna ett signalement på gärningsmannen. Detta signalement stämmer till stora delar in på en man som gav sig på två personer vid busshållplatsen utanför Lundenskolan.

– Dagen innan kvinnan blev bestulen utsattes två personer för vad vi rubricerat som försök till rån. Han försökte förmå dem att ge honom pengar. Mot en av dem har han också viftat med en kniv, berättar Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, för SLA.

Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade och tror alltså att mannen, som är i 20-30-årsåldern, ligger bakom både händelserna vid butiken och vid busshållplatsen. Det finns också vittnen till gärningarna.

Polisen vet vem mannen är, han är känd för dem sedan tidigare, men försöker nu med hjälp av filmer från en övervakningskamera utanför butiken att knyta ihop händelserna.

– Vi vill så mycket som möjligt på honom innan vi tar in honom.