09 dec 2015 16:18

09 dec 2015 16:18

En frias och en döms

SKÖVDE: Båda förnekade jackstöld

Båda männen som åtalades misstänkta för stölden av märkesjackor i Skövde förnekade brott. Men på onsdagen dömdes en av dem till fängelse för brottet. Den andre friades.

Det var i oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid. De stal 16 Canada Goose-jackor, värda nästan 85 000 kronor. De tog sig in i butiken via en bakdörr. Gärningsmännen fångades på bild av den övervakningskamera och polisen släppte bilderna till media. När bilden av dem spreds ledde det också till att polisen fick veta vilka männen kunde vara. Till slut åtalades två män från Helsingborg.

De båda har förnekat brott. Men tingsrätten dömer en av dem för stölden, samt för ytterligare en stöld från ett Skåneföretag. Tingsrätten anser att han är en av männen på övervakningsfilmen, bland annat har poliser från Skåne som tidigare mött honom bekräftat att det är han. Tingsrätten bedömer att det samlade straffvärdet på stölderna är fyra månaders fängelse. Han ska också betala 67 000 kronor i skadestånd till Skövdebutiken och 20 000 kronor till Rapp fastigheter för dörrar som skadats vid inbrottet.

Den andre mannen frias. Tingsrätten tycker inte att mannen är särskilt lik mannen på filmen och det finns heller ingen annan bevisning enligt domstolen som på något sätt binder honom vid stölden.

Det var i oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid. De stal 16 Canada Goose-jackor, värda nästan 85 000 kronor. De tog sig in i butiken via en bakdörr. Gärningsmännen fångades på bild av den övervakningskamera och polisen släppte bilderna till media. När bilden av dem spreds ledde det också till att polisen fick veta vilka männen kunde vara. Till slut åtalades två män från Helsingborg.

De båda har förnekat brott. Men tingsrätten dömer en av dem för stölden, samt för ytterligare en stöld från ett Skåneföretag. Tingsrätten anser att han är en av männen på övervakningsfilmen, bland annat har poliser från Skåne som tidigare mött honom bekräftat att det är han. Tingsrätten bedömer att det samlade straffvärdet på stölderna är fyra månaders fängelse. Han ska också betala 67 000 kronor i skadestånd till Skövdebutiken och 20 000 kronor till Rapp fastigheter för dörrar som skadats vid inbrottet.

Den andre mannen frias. Tingsrätten tycker inte att mannen är särskilt lik mannen på filmen och det finns heller ingen annan bevisning enligt domstolen som på något sätt binder honom vid stölden.