09 dec 2015 16:10

09 dec 2015 16:10

En frias och en döms för jackstöld

SKÖVDE: Båda förnekade brott

Båda männen som åtalades misstänkta för stölden av märkesjackor i Skövde förnekade brott. Men på onsdagen dömdes en av dem till fängelse för brottet. Den andre friades.

Det var den 28 oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid på Rådhusgatan. De stal 16 Canada Goose-jackor, värda nästan 85 000 kronor. De tog sig in i butiken via en bakdörr i trapphuset. Gärningsmännen fångades på bild av den övervakningskamera som finns i lokalen. Polisen släppte bilderna till media och lade ut dem på sin egen facebooksida. När bilden av dem spreds ledde det också till att polisen fick veta vilka männen kunde vara. Till slut åtalades två män hemmahörande i Helsingborg.

De båda har förnekat brott. Men Skaraborgs tingsrätt dömer en av dem för stölden, samt för ytterligare en stöld från ett företag i Skåne. Tingsrätten anser att han är en av männen på övervakningsfilmen, bland annat har poliser från Skåne som tidigare mött honom bekräftat att det är han.

Tingsrätten bedömer att det samlade straffvärdet på de två stölderna är fyra månaders fängelse. Han ska också betala 67 000 kronor i skadestånd till Skövdebutiken och nästan 20 000 kronor till Rapp fastigheter som äger fastigheten för dörrar som skadats vid inbrottet.

Den andre mannen som hade åtalas för stölden i Skövde frias av tingsrätten. Det beror helt enkelt på att tingsrätten inte tycker att mannen är särskilt lik mannen på filmen. Det finns heller ingen annan bevisning enligt domstolen som på något sätt binder honom vid stölden. Åtalet ogillas därför.

Det var den 28 oktober som två män bröt sig in i butiken Skövde natur och fritid på Rådhusgatan. De stal 16 Canada Goose-jackor, värda nästan 85 000 kronor. De tog sig in i butiken via en bakdörr i trapphuset. Gärningsmännen fångades på bild av den övervakningskamera som finns i lokalen. Polisen släppte bilderna till media och lade ut dem på sin egen facebooksida. När bilden av dem spreds ledde det också till att polisen fick veta vilka männen kunde vara. Till slut åtalades två män hemmahörande i Helsingborg.

De båda har förnekat brott. Men Skaraborgs tingsrätt dömer en av dem för stölden, samt för ytterligare en stöld från ett företag i Skåne. Tingsrätten anser att han är en av männen på övervakningsfilmen, bland annat har poliser från Skåne som tidigare mött honom bekräftat att det är han.

Tingsrätten bedömer att det samlade straffvärdet på de två stölderna är fyra månaders fängelse. Han ska också betala 67 000 kronor i skadestånd till Skövdebutiken och nästan 20 000 kronor till Rapp fastigheter som äger fastigheten för dörrar som skadats vid inbrottet.

Den andre mannen som hade åtalas för stölden i Skövde frias av tingsrätten. Det beror helt enkelt på att tingsrätten inte tycker att mannen är särskilt lik mannen på filmen. Det finns heller ingen annan bevisning enligt domstolen som på något sätt binder honom vid stölden. Åtalet ogillas därför.