09 dec 2015 06:00

09 dec 2015 06:00

Våldsamt i dödsriket

DECKARE SLA HAR LÄST

Playground
Lars Kepler
Albert Bonniers förlag

Det Kepler, synonym för Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, skrivit tidigare är helt enkelt suveränt bra. I Playground handlar det om helt nya grepp, en ny sida av tillvaron och även om playground betyder lekplats så är detta allt annat än roligt. Detta är dödsriket och det finns ingen skicklig polis vid namn Joona Linna som reder ut allt.

En svensk kvinnlig militär blir skjuten under en insats i Kosovo. Hennes hjärta står still och det är då hon hamnar på den andra sidan. En plats som inte alls är himmelriket. I stället är det våldsamt och hemskt och hon måste kämpa för att komma tillbaka till livet. Väl där kan hon inte släppa de fruktansvärda minnena. Och när läkare upptäcker fel på sonen som bara kan åtgärdas på ett sätt blir hon livrädd – de måste stoppa hans hjärta för att rädda hans liv.

Lena Jonsson

Det Kepler, synonym för Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, skrivit tidigare är helt enkelt suveränt bra. I Playground handlar det om helt nya grepp, en ny sida av tillvaron och även om playground betyder lekplats så är detta allt annat än roligt. Detta är dödsriket och det finns ingen skicklig polis vid namn Joona Linna som reder ut allt.

En svensk kvinnlig militär blir skjuten under en insats i Kosovo. Hennes hjärta står still och det är då hon hamnar på den andra sidan. En plats som inte alls är himmelriket. I stället är det våldsamt och hemskt och hon måste kämpa för att komma tillbaka till livet. Väl där kan hon inte släppa de fruktansvärda minnena. Och när läkare upptäcker fel på sonen som bara kan åtgärdas på ett sätt blir hon livrädd – de måste stoppa hans hjärta för att rädda hans liv.

Lena Jonsson