10 dec 2015 08:31

10 dec 2015 08:31

Dom i rekordhärva i dag

NARKOTIKALIGA: Åklagaren har yrkat på långa fängelsestraff

I dag får de inblandade i den rekordstora narkotikaligan i Skövde sina domar. Åklagarna har yrkat på långa fängelsestraff på mellan 9 och 12 år för tre av de huvudmisstänkta.

Totalt är det tolv personer som är åtalade i rekordhärvan, elva män och en kvinna. På förmiddagen i dag torsdag meddelar Skaraborgs tingsrätt i Skövde dom i ärendet.

Åklagarna har yrkat på mycket långa fängelsestraff för de huvudmisstänkta. För en 29-årig Skövdebo, som pekas ut som ligans ledare, har åklagarna yrkat på 12 års fängelse. För två andra Skövdebor yrkade åklagarna på nio års fängelse vardera och för ytterligare två Skövdebor yrkade de på fem respektive fyra år. Även några av de övriga åtalade riskerar att dömas till fängelse. Däribland en 30-årig Göteborgare som även är åtalad i det unika ärendet i Göteborg, misstänkt för terroristbrott. Det var också Skövdepolisens arbete med drogligan som ledde fram till fram till terroriståtalet.

Narkotikarättegången pågick i Skaraborgs tingsrätt i 17 dagar och avslutades i november. Skövdeborna har varit häktade sedan i januari misstänkta för grova narkotikabrott, bland annat gällande ett rekordbeslag av cirka 40 kilo amfetamin. Åklagarna hävdar också att de åtalade ägnat sig åt ”maffialiknande metoder” med utpressning, våld och hot för att öka sitt inflytande.

Totalt är det tolv personer som är åtalade i rekordhärvan, elva män och en kvinna. På förmiddagen i dag torsdag meddelar Skaraborgs tingsrätt i Skövde dom i ärendet.

Åklagarna har yrkat på mycket långa fängelsestraff för de huvudmisstänkta. För en 29-årig Skövdebo, som pekas ut som ligans ledare, har åklagarna yrkat på 12 års fängelse. För två andra Skövdebor yrkade åklagarna på nio års fängelse vardera och för ytterligare två Skövdebor yrkade de på fem respektive fyra år. Även några av de övriga åtalade riskerar att dömas till fängelse. Däribland en 30-årig Göteborgare som även är åtalad i det unika ärendet i Göteborg, misstänkt för terroristbrott. Det var också Skövdepolisens arbete med drogligan som ledde fram till fram till terroriståtalet.

Narkotikarättegången pågick i Skaraborgs tingsrätt i 17 dagar och avslutades i november. Skövdeborna har varit häktade sedan i januari misstänkta för grova narkotikabrott, bland annat gällande ett rekordbeslag av cirka 40 kilo amfetamin. Åklagarna hävdar också att de åtalade ägnat sig åt ”maffialiknande metoder” med utpressning, våld och hot för att öka sitt inflytande.