10 dec 2015 18:08

10 dec 2015 18:08

Maskinmänniska prisad

SKÖVDE: Årets mest företagsamma människa utsedd

Carl Lindell, så heter Grästorpsbon som numera kan kalla sig för Skaraborgs mest företagsamma människa, efter en omröstning på Svenskt näringsliv.

Tävlingen som nu går in på sitt fjärde år arrangeras av Svenskt näringsliv i Västra Götaland. Till tävlingen har allmänheten via sociala medier kunnat nominera företagare till finalen.

En jury bestående av Kristian Johansson, på Svenskt näringsliv, David Seiving på Näringslivsforum i Skövde, samt förra årets vinnare, Thordur Erlingsson från Inexchange, har utsett de fem finalister som allmänheten sedan kunde rösta på.

Bland de nominerade fanns bland andra Skövdeföretagarna Helene och Ulrika Odh, samt Anton Westbergh.

Röstade

Några deviser hade juryn att följa om vad som utmärker en företagsam person, till exempel att han eller hon ska skapa möjligheter för fler än sig själva, de är jobbskapare och har förmåga och drivkraft.

Efter att alla röster trillat in under november månad stod det klart att vinnaren heter Carl Lindell som företräder maskinfirman Axima. Företaget är Sveriges största privatägda maskinhandelsföretag och verkar på åtta olika platser, bland annat i Skövde.

– Jag började på företaget 1995 som försäljare och då var vi cirka 27 anställda, berättar den glade pristagaren Carl Lindell. När bolaget såldes 2004 fick jag tillfälle att ta över, säger han. Nu har vi växt och är nu cirka 120 medarbetare.

Tävlingsmänniska

– Våra medarbetare är jätteviktiga, det är dem som har åstadkommit det här för oss, säger han. Man måste ha ett väldigt driv som företagare för att lyckas och jag är en tävlingsmänniska.

Några motiveringar från de som röstat på Carl Lindell skriver så här: ” Han är driftig och har fötterna på jorden”, ” han har tusen idéer på gång”, ”Carl är glad och positiv, med enorm energi ”.

Tävlingen som nu går in på sitt fjärde år arrangeras av Svenskt näringsliv i Västra Götaland. Till tävlingen har allmänheten via sociala medier kunnat nominera företagare till finalen.

En jury bestående av Kristian Johansson, på Svenskt näringsliv, David Seiving på Näringslivsforum i Skövde, samt förra årets vinnare, Thordur Erlingsson från Inexchange, har utsett de fem finalister som allmänheten sedan kunde rösta på.

Bland de nominerade fanns bland andra Skövdeföretagarna Helene och Ulrika Odh, samt Anton Westbergh.

Röstade

Några deviser hade juryn att följa om vad som utmärker en företagsam person, till exempel att han eller hon ska skapa möjligheter för fler än sig själva, de är jobbskapare och har förmåga och drivkraft.

Efter att alla röster trillat in under november månad stod det klart att vinnaren heter Carl Lindell som företräder maskinfirman Axima. Företaget är Sveriges största privatägda maskinhandelsföretag och verkar på åtta olika platser, bland annat i Skövde.

– Jag började på företaget 1995 som försäljare och då var vi cirka 27 anställda, berättar den glade pristagaren Carl Lindell. När bolaget såldes 2004 fick jag tillfälle att ta över, säger han. Nu har vi växt och är nu cirka 120 medarbetare.

Tävlingsmänniska

– Våra medarbetare är jätteviktiga, det är dem som har åstadkommit det här för oss, säger han. Man måste ha ett väldigt driv som företagare för att lyckas och jag är en tävlingsmänniska.

Några motiveringar från de som röstat på Carl Lindell skriver så här: ” Han är driftig och har fötterna på jorden”, ” han har tusen idéer på gång”, ”Carl är glad och positiv, med enorm energi ”.