11 dec 2015 20:48

11 dec 2015 20:49

Zuccé för Zarakören

SKÖVDE: Sånger i julens tecken

En vinterdröm heter Zarakörens julkonsert för året, under fredagen var det premiär i en den fullsatta Immanuelskyrkan.

En succé redan på förhand, så kan man tolka det faktum att körens alla fem konserter är slutsålda sedan en tid tillbaka. Och det var förstås en fullsatt kyrka som lyssnade till premiärkonserten under fredagskvällen, där man ger två föreställningar. På lördag uppträder man tre gånger inför välfyllda bänkrader i kyrkan, sedan kan kören pusta ut och vila stämbanden.

Som vanligt bjuder de på en stämningsfull och trevlig konsert, välljudande och med en snygg ljussättning. Sara Salomonsson står mitt i kyrkgången och leder sin kör med van hand, nu sjunger det på det 19:e året för hennes egna Zarakör. Nästa år fyller kören jämt och då kan man säkerligen se fram emot en jubileumskonsert.

Julsång

Med O holy night inleder den cirka 115 kvinno- och manstarka kören sitt framträdande, andra nummer är till exempel Det är en ros utsprungen, Jul i svingen och Du är älskad där du går. Ett flertal solister får också göra sig hörda och i Himlen i min famn är det Helen Johansson som står på tur att greppa mikrofonen.

En vinterdröm med sånger i julens tecken heter den 1,5 timme långa konserten med Zarakören. Sedan är det tyvärr bara att ge sig ut i busvädret igen - och möjligen drömma om vinter.

En succé redan på förhand, så kan man tolka det faktum att körens alla fem konserter är slutsålda sedan en tid tillbaka. Och det var förstås en fullsatt kyrka som lyssnade till premiärkonserten under fredagskvällen, där man ger två föreställningar. På lördag uppträder man tre gånger inför välfyllda bänkrader i kyrkan, sedan kan kören pusta ut och vila stämbanden.

Som vanligt bjuder de på en stämningsfull och trevlig konsert, välljudande och med en snygg ljussättning. Sara Salomonsson står mitt i kyrkgången och leder sin kör med van hand, nu sjunger det på det 19:e året för hennes egna Zarakör. Nästa år fyller kören jämt och då kan man säkerligen se fram emot en jubileumskonsert.

Julsång

Med O holy night inleder den cirka 115 kvinno- och manstarka kören sitt framträdande, andra nummer är till exempel Det är en ros utsprungen, Jul i svingen och Du är älskad där du går. Ett flertal solister får också göra sig hörda och i Himlen i min famn är det Helen Johansson som står på tur att greppa mikrofonen.

En vinterdröm med sånger i julens tecken heter den 1,5 timme långa konserten med Zarakören. Sedan är det tyvärr bara att ge sig ut i busvädret igen - och möjligen drömma om vinter.