15 dec 2015 08:00

15 dec 2015 08:00

Klimatsång av Seiving

SKÖVDE: Seiving vill rädda klimatet med musik

David Seiving har en dröm att hans nya låt Rescue the earth ska bli en temasång för arbetet med att rädda klimatet.

Låten som han påpassligt har släppt nu efter att världens länder skrivit under klimatavtalet i Paris har titeln Rescue the earth - Rädda Jorden. Hans dröm är att sången ska bli något av en temasång för arbetet med den förändringsresa han tror klimatavtalet blir starten för. Själv menar han att det kanske är väl anspråksfullt att jämföra ett digitalt musiksläpp med något så stort som avtalet om klimatet.

Vettskrämd

Han berättar att ett sommarprogram han lyssnade till gjorde honom vettskrämd. Klimatfrågan brände verkligen till när han lyssnade till professor Johan Rockström som målade upp en skrämmande bild av hur jordens klimat påverkas.

– Jag kände att det var på riktigt nu med klimathotet efter att jag lyssnat till hans program, vi närmar oss nivåer där det kan bli drastiskt sämre och det kan gå fort, berättar David Seiving.

När klimatinsikten drabbat låtskrivaren David Seiving kände han att en melodi som redan fanns klar skulle vara perfekt att skriva en kampsång för miljön till. Resultatet blev då Rescue the earth. Låten riktar sin uppmaning till världens ledare att förändring behövs och handlar om de klimatutmaningar vi står inför.

Hemmastudion

Låten har han spelat in i sin hemstudio och han spelar själv alla instrument, piano, gitarr och bas med mera. Döttrarna Rebecca, och Miranda, nio respektive sju år, fick rycka in som en liten barnkör i refrängen. Den nya låten är ett singelsläpp inför David Seivings andra album som kommer ut i början på nästa år.

– Det är blandat material på albumet och det är första gången jag skrivit musik på miljötemat, säger han.

Låten som han påpassligt har släppt nu efter att världens länder skrivit under klimatavtalet i Paris har titeln Rescue the earth - Rädda Jorden. Hans dröm är att sången ska bli något av en temasång för arbetet med den förändringsresa han tror klimatavtalet blir starten för. Själv menar han att det kanske är väl anspråksfullt att jämföra ett digitalt musiksläpp med något så stort som avtalet om klimatet.

Vettskrämd

Han berättar att ett sommarprogram han lyssnade till gjorde honom vettskrämd. Klimatfrågan brände verkligen till när han lyssnade till professor Johan Rockström som målade upp en skrämmande bild av hur jordens klimat påverkas.

– Jag kände att det var på riktigt nu med klimathotet efter att jag lyssnat till hans program, vi närmar oss nivåer där det kan bli drastiskt sämre och det kan gå fort, berättar David Seiving.

När klimatinsikten drabbat låtskrivaren David Seiving kände han att en melodi som redan fanns klar skulle vara perfekt att skriva en kampsång för miljön till. Resultatet blev då Rescue the earth. Låten riktar sin uppmaning till världens ledare att förändring behövs och handlar om de klimatutmaningar vi står inför.

Hemmastudion

Låten har han spelat in i sin hemstudio och han spelar själv alla instrument, piano, gitarr och bas med mera. Döttrarna Rebecca, och Miranda, nio respektive sju år, fick rycka in som en liten barnkör i refrängen. Den nya låten är ett singelsläpp inför David Seivings andra album som kommer ut i början på nästa år.

– Det är blandat material på albumet och det är första gången jag skrivit musik på miljötemat, säger han.