15 dec 2015 11:24

15 dec 2015 11:24

Ny Lisa Holm-rättegång hålls i Skövde

SKÖVDE: Fallet tas inte upp i Jönköping

När Göta hovrätt tar upp Lisa Holm-fallet så görs det i Skövde och inte i hovrättens lokaler i Jönköping.

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.

Nerijus Bilevicius, som dömdes till livstids fängelse för mordet, vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet. Han dömdes även att betala ett skadestånd till Lisa Holms föräldrar och syster på 150 000 kronor.

Enligt tingsrättens dom mördades den 17-åriga flickan den 7 juni, samma kväll som hon försvann från kaféet på Kinnekulle där hon jobbade.

Dödsorsaken var strypning som övergick i hängning. Kroppen hittades fem dagar senare i ett klädskåp i en arbetsbod några kilometer från mordplatsen. (SLA och TT)

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.

Nerijus Bilevicius, som dömdes till livstids fängelse för mordet, vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet. Han dömdes även att betala ett skadestånd till Lisa Holms föräldrar och syster på 150 000 kronor.

Enligt tingsrättens dom mördades den 17-åriga flickan den 7 juni, samma kväll som hon försvann från kaféet på Kinnekulle där hon jobbade.

Dödsorsaken var strypning som övergick i hängning. Kroppen hittades fem dagar senare i ett klädskåp i en arbetsbod några kilometer från mordplatsen. (SLA och TT)