16 dec 2015 14:56

16 dec 2015 15:52

Lisa Holm – mest sökt på Google under året

NYHETER: Nyhetsflödet toppar

Mordet på Skövdeflickan Lisa Holm har engagerat och berört oerhört många. Nu visar också statistik att just ”Lisa Holm” är det som svenskarna sökt mest på Google under 2015.

Den fruktansvärda händelsen i början av juni då 17-åriga Lisa Holm mördades chockade ett helt land. Få mord har fått så stor uppmärksamhet och berört så många så illa som mordet på den unga Skövdeflickan. Alla har känt till händelsen och det har pratats om den hela tiden och överallt, det har också skrivits ett oräkneligt antal artiklar om det brutala dådet.

Nu visar också Googles statistik över vad svenskarna har sökt på allra mest under året att den vanligaste söktermen är ”Lisa Holm”. På listan för övergripande sökningar kommer ”Lisa Holm” före ”Agario” (ett spel) och filmen ”Fifty Shades of Grey”.

Hennes namn är därmed i topp även när det gäller de personer som det har googlats mest på. Transpersonen Caitlyn Jenner och schlagervinnaren Måns Zelmerlöw kommer därefter.

Statistiken visar att det folk generellt googlar mest på är det som toppar nyheterna. Men enligt Google har människor i år också blivit flitigare på att ställa frågor i sina sökningar. Under året har man till exempel ofta funderat över vad som har hänt i Paris. Men givetvis engagerar sig folk även i helt andra frågor. Enligt statistiken är ”Hur lång är Jenny Strömstedt?” den vanligaste frågan när det gäller just frågor som börjar med ”Hur...?”

Detta är sjätte gången som Google presenterar svenska söktrender.

Den fruktansvärda händelsen i början av juni då 17-åriga Lisa Holm mördades chockade ett helt land. Få mord har fått så stor uppmärksamhet och berört så många så illa som mordet på den unga Skövdeflickan. Alla har känt till händelsen och det har pratats om den hela tiden och överallt, det har också skrivits ett oräkneligt antal artiklar om det brutala dådet.

Nu visar också Googles statistik över vad svenskarna har sökt på allra mest under året att den vanligaste söktermen är ”Lisa Holm”. På listan för övergripande sökningar kommer ”Lisa Holm” före ”Agario” (ett spel) och filmen ”Fifty Shades of Grey”.

Hennes namn är därmed i topp även när det gäller de personer som det har googlats mest på. Transpersonen Caitlyn Jenner och schlagervinnaren Måns Zelmerlöw kommer därefter.

Statistiken visar att det folk generellt googlar mest på är det som toppar nyheterna. Men enligt Google har människor i år också blivit flitigare på att ställa frågor i sina sökningar. Under året har man till exempel ofta funderat över vad som har hänt i Paris. Men givetvis engagerar sig folk även i helt andra frågor. Enligt statistiken är ”Hur lång är Jenny Strömstedt?” den vanligaste frågan när det gäller just frågor som börjar med ”Hur...?”

Detta är sjätte gången som Google presenterar svenska söktrender.