17 dec 2015 18:00

17 dec 2015 18:00

Sång och dans i Väring

SKÖVDE: Decembermusikal på Värings skola

Eleverna i årskurs två och tre på Värings skola har övat in en julmusikal.
– Det är så kul, man får göra det man gillar och lära känna sina roller, säger Julia Eng.

Pjäsen heter ”Julkalendern” och tar med åskådarna på Nobelfest, julshopping och andra decemberbestyr. De får bland annat träffa pepparkaksgubbar, en lutfisk och Jesus. Under hela föreställningen öppnar skådespelarna luckor i en gigantisk julkalender.

– Vi ska berätta om julen. Dansa lite och sjunga mycket, säger Alva Ekdahl.

En familj

Arvid Runsten spelar pappan i pjäsen och tycker själv att det är lite konstigt då han både är kortare och yngre än skådespelerskorna som spelar hans barn. Han försöker skapa en egen karaktär och inte härma sin egen pappa för mycket.

– Min pappa har inte ett papper med vad han ska säga, berättar Arvid Runsten.

Många åskådare

Eleverna spelar upp pjäsen för sina föräldrar och för andra elever på skolan, sammanlagt gör de tre föreställningar. Julia Eng och Alva Ekdahl var mest nervösa när föräldrarna satt i publiken. De berättar hur pulsen gick upp och hur en av tjejerna kände hur hjärtat nästan rusade i kroppen.

– Det var jättenervöst när vi skulle visa upp den för våra föräldrar, säger Alva Ekdahl.

Pjäsen heter ”Julkalendern” och tar med åskådarna på Nobelfest, julshopping och andra decemberbestyr. De får bland annat träffa pepparkaksgubbar, en lutfisk och Jesus. Under hela föreställningen öppnar skådespelarna luckor i en gigantisk julkalender.

– Vi ska berätta om julen. Dansa lite och sjunga mycket, säger Alva Ekdahl.

En familj

Arvid Runsten spelar pappan i pjäsen och tycker själv att det är lite konstigt då han både är kortare och yngre än skådespelerskorna som spelar hans barn. Han försöker skapa en egen karaktär och inte härma sin egen pappa för mycket.

– Min pappa har inte ett papper med vad han ska säga, berättar Arvid Runsten.

Många åskådare

Eleverna spelar upp pjäsen för sina föräldrar och för andra elever på skolan, sammanlagt gör de tre föreställningar. Julia Eng och Alva Ekdahl var mest nervösa när föräldrarna satt i publiken. De berättar hur pulsen gick upp och hur en av tjejerna kände hur hjärtat nästan rusade i kroppen.

– Det var jättenervöst när vi skulle visa upp den för våra föräldrar, säger Alva Ekdahl.